Dramatický zápas s týmem HC Slovan Ústí nad Labem skončil zaslouženým vítězstvím Rytířů 3:2 (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0) a kladenský hokej si tak k Vánocům nadělil opožděně pěkné dva body.

Utkání se Slovanem bylo akční od samého začátku. Nejprve se o pěknou akci postaral Strnad s Přikrylem, ale jejich pokus zastavil hostující brankář. To soupeř měl více štěstí. Ve třetí minutě využil Martin Vágner první přesilové hry a za asistence Roubíka poslal svůj tým do vedení. Kladno ale neusnulo na vavřínech. Petr Ton se dostal do úniku, avšak ani tentokrát nedokázal Soukupa obelstít. Dokonce ani neskutečně pěkný pokus Romana Přikryla neskončil brankou. Změnu ale přinesla sedmnáctá minuta, kdy využili zásluhou Petera Jánského své přesilovky také Rytíři a hra se posunula znovu na začátek.

Druhá perioda začala nadějnou akcí Tona a Tenkráta, ale ústecká obrana zůstala obezřetná. Kladno pak ustálo vlastní oslabení a pár sekund po jeho skončení odpískali rozhodčí trestné střílení, které si proti Soukupovi zajel David Tůma. Tomu se dostatečně nevydařila klička a hostující brankář tak neměl se střelou velký problém. Ve třicáté páté minutě se po Tenkrátově chybě dostal k puku Doležal, ale domácí Hanuljak předvedl parádní zákrok. Hned o dvě minuty později se na tribunách znovu roztočily kladenské šály, když se znovu podařilo skórovat Peterovi Jánskému a Rytíři se tak v zápase poprvé ujmuli vedení.

Do poslední třetiny vstoupil Slovan s chutí po vyrovnání. Ani Kladno ale nenechalo soupeřovu klec na pokoji. Ve čtyřicáté páté minutě se Keharovi dokonce podařilo trefit tyčku a Soukup si v bráně doslova oddechl. S blížícím se koncem utkání to na ledě začalo vřít a na obou stranách se objevily vyloučení, včetně desetiminutového trestu pro brankáře Soukupa. V padesáté druhé minutě se bojovnost hostů naplno projevila, když se Romanu Navarrovi podařilo prostřelit Hanuljaka a vyrovnat. Kladenská naděje však nezhasla. Domácím hráčům nabídl Slovan dvojnásobnou přesilovku, tu ale Rytíři nevyužili a bojovat se muselo dál. Kladenští se až do posledních sekund snažili poslat kotouč za Soukupova záda, ale o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení. V tom se dařilo více Rytířům a v šedesáté první minutě trefil Jiří Drtina vítěznou branku.

Příští venkovní utkání odehraje kladenský tým v pátek 30. 12. v 18:00hod se soupeřem HC Zubr Přerov.

Počet diváků: 2522

Branky a nahrávky: 17. Jánský (Burger, J. Kloz), 38. Jánský (Burger, J. Drtina), 61. J. Drtina (Ton) – 3. M. Vágner (Melka, Roubík), 52. Navarra (Moučka, Gengel)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – P. Hořava (A), J. Drtina, D. Růžička, Zelingr, Ptáček (A), Kehar – Tůma, Burger (C), J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Zikmund, Kubík, Havlůj.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, M. Vágner (C), Kasík (A), Vl. Brož, Husák, Přindiš, Zdvořáček, Zajíc – Melka, Roubík (A), Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Gengel, Dalecký, Moučka – Macek, Navarra, Komárek.

Barbora Lišková