Po výhře nad Ústím nad Labem byl asistent trenéra Rytířů Jiří Kopecký s jejich herním projevem spokojenější než před vánočními svátky. Pro Vaše Kladno uvedl, jak to vypadá s dalšími posilami kádru i s vlivem trenéra Miloslava Hořavy na mužstvo při tréninku.

Co se vám ze strany Rytířů v zápase s ústeckým Slovanem líbilo nejvíc?
Nasazení a chuť hrát. V systému, který chceme po pauze předvádět je ještě spousta chyb, hlavně při forčekinku, kdy se nedoplňujeme, jak bychom měli, ale už bylo vidět, že kluci chtějí hrát a bruslí. Představovali bychom si i větší tlak do brány.

Na jakých změnách v způsobu hry jste nejvíc o zápasové přestávce zapracovali?
Před tou pauzou se nám zdálo, že pořád na něco v posledních zápasech čekáme. Přitom my bychom měli být tím mužstvem, které určuje ráz hry. Na tom jsme pracovali a myslím, že proti Ústí už bylo vidět zlepšení.
Nás ve včerejším utkání zarazila situace, kdy se Kladenští nechali zavřít na neobvykle dlouhou dobu ve vlastním pásmu a navíc přitom inkasovali. Proč k tomuto momentu muselo dojít?
Způsobili jsme si to sami, byla to naše velká chyba a v zápase naštěstí takováhle jediná. Začalo to už ve hře čtyři na čtyři, kdy jsme se až moc tlačili dopředu a přitom u modré lajny jsme přišli o puk. Oni nás dostali pod tlak, nemohli jsme vystřídat a do toho se na obou stranách vrátili hráči z trestné lavice. My jsme nevyjeli z pásma a soupeři se podařilo dát gól. To se nám samozřejmě stávat nesmí.

Na tréninku vám s přípravou nějakou dobu pomáhá Miloslav Hořava. Jaký je jeho podpis ve hře týmu?
Přinesl svůj pohled na přípravu a mužstvu to prospívá. Právě na zlepšeném bruslení je v současné době jeho podpis nejčitelnější.
Neuvažujete přejít na model koučinku s asistentem na tribuně, kde ostatně trenér Hořava při zápasech stává, který bude třeba vám do sluchátek říkat své postřehy?
V základní soutěži ještě ne, ale už jsme o tomhle mluvili a možná k něčemu takovému sáhneme na play off.

Čeká vás zápas venku, Budete hrát stejný hokej, jakému jste sáhli po pauze, nebo styl mužstva bude jiný, než nyní doma?
Uzpůsobíme hru většímu hřišti, ale v nastoupeném stylu budeme pokračovat i venku. Neboli my chceme určovat ráz utkání a nečekat na soupeře, co vymyslí.

Chystá se otevřít dveře kabiny Rytířů nová posila?
Stále intenzivně hledáme zkušeného obránce, který navíc umí v přesilovce pořádně vystřelit, ovšem právě teď nikdo takový není.

Jan Murárik