Rok 2016 uzavřelo ve WSM lize 37. kolo, ve kterém si svěřenci Pavla Patery zajeli až do dalekého Přerova. Na zpáteční cestě však měli důvod k radosti, jelikož si po výhře 3:1 (1:1, 0:0, 0:2) odvezli všechny body. Aktuálně tak Kladnu patří druhá pozice.

Přerov vstoupil do zápasu velmi dobře. Už po třech minutách totiž po akci bratrů Kratochvílových šel do vedení. Petr Kratochvíl překonal Cikánka tvrdou střelou z nebezpečného místa před brankovištěm. Kladenští ovšem ještě do konce první třetiny gólem Petra Tenkráta vyrovnali na 1:1. Velkou zásluhu na tom měl Adam Kubík, který využil chyby v obraně a prvnímu kladenskému střelci předložil skvělou přihrávku.

Ve druhé třetině mělo více ze hry Kladno. Vytvořilo si několik šancí, ale skvělého Horčičku nepřekonalo. Na druhé straně musel i párkrát zasahovat Lukáš Cikánek, ale ani on ve druhé části neinkasoval.

Rozhodlo se až ve třetí třetině. I když byl Přerov tentokrát aktivnější, góly stříleli Rytíři. Do vedení poslal Kladno druhým gólem v zápase Petr Tenkrát, který se rozpřáhl na modré a nedal Horčičkovi šanci. O pět minut později rozezvonil tyč svou střelou Adam Kubík. Domácí v závěru odvolali gólmana, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Do prázdné brány upravil skóre na 3:1 ještě Jiří Burger.

Počet diváků: 2733

Branky a nahrávky: 4. Kratochvíl (Š. Kratochvíl) – 20. Tenkrát (Kubík, Machač), 49. Tenkrát (Strnad), 60. Burger

HC ZUBR Přerov: Horčička (Slovák) – Chmelíř, Pala, Ferenc (A), M. Novotný, Malina, Zbořil, Šnajnar, Grof – T. Sýkora (C), Plášek, Milan Procházka (A) – Goiš, Sikora, Kovařík – Ižacký, M. Kratochvíl, Berger – Š. Kratochvíl, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – J. Drtina (A), P. Hořava (A), Zelingr, D. Růžička, Kehar, Repe, F. Matula – J. Kloz (C), Burger, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Kubík, Machač, Tenkrát – Zikmund, Havlůj.

Lukáš Jůdl