Kladno - Prostějov 3:2 po nájezdech, fakta ze včerejšího zápasu, je to ztráta nebo zisk? 

Popravdě nevím, v několika rozhovorech z kladenské kabiny jsem četl, jak je vše včetně utkání příprava na play off a tam se ukáže. Pravdou je, že play off je měřítkem úspěchu či propadáku, jako se nám to stalo loni, a já mám obavu že tu panuje jakýsi pocit, že před play off někdo přijde, mávne kouzelným proutkem a najednou vše půjde jen dobře a samo!!! Možná se pletu, ale o pohodu v play off se hraje už nyní a ať se na mne nikdo nezlobí, to co předvádíme na válcování soupeřů ani náhodou nevypadá. Třeba jsou hráči unavení z tvrdé přípravy o vánocích, ale znatelné zlepšení jsem včera viděl jen u útočné trojici s Petrem Tonem, kde se jejich výkon začíná blížit představám o herním projevu této trojicea to je super, jen tak dál

Další událost, která stojí za zmínku je nová posila,  kanadský bijec Josh Gratton. Byl jistě v této disciplíně velice zdatný, ale jeho včerejší projev jasně říkal, že buď nebyl dlouho na ledě a nebo má problém s kondicí a kdo se někdy pral na ledě, ví kolik to stojí sil, možná by nebylo od věci než hráče přivedu vzít ho na kondiční test.

S novou posilou souvisí i následující poznámka, budu citovat z jednoho rozhovoru:   sedm vteřin před koncem hned po buly trio Machač, Kehar, Kloz dostalo pořádnou nakládačku, byť se bili udatně. Růžička je proto rád, že do týmu přišel kanadský bijec Josh Gratton, který by měl nastoupit poprvé ve středu s Prostějovem. „Je dobře, že ho podepsali. Když jsem v Přerově viděl na konci ty naše tři hobity, jak se musí rvát s domácími, tak nám to určitě pomůže," je přesvědčen. 

Na Kladně bývalo zvykem, že si beci uměli zjednat pořádek a ochránit své hobity, je škoda, že současní ,,tvrdí hoši,, to neumí a potřebují někoho, kdo tu práci udělá za ně!!!

H.K.