Florbaloví Kanonýři Kladno se v neděli postarali o největší překvapení patnáctého kola Tipsport Superligy, když dokázali získat dva body proti Chodovu. Na hřišti úřadujícího mistra zvítězili po nájezdech. FAT PIPE Florbal Chodov - Kanonýři Kladno 6:7pn (2:3, 1:0, 3:3).

Brankář Kanonýrů Tomáš Cmíral má v posledních týdnech oslnivou formu a tak znovu dostal od trenéra Zahalky důvěru. Fazónu potvrdil hned po pár minutách první třetiny, když vychytal samostatný únik Pražáka. Po necelých šesti minutách hry se míček na středu šťastně odrazil ke Strachotovi, který předložil Koutnému a ten se nemýlil – 1:0. Hra byla relativně vyrovnaná s šancemi na obou stranách. V polovině úvodního dějství Chodov špatně střídal a byl potrestán dvouminutovým trestem. Soukup natáhl míček na střed a přesně zakončil – 1:1. O chvíli později na sebe skvěle natáhl soupeře kladenský Řehoř, shodil míček na Klápu a ten trefil odkrytou branku – 1:2. Půl minuty po této brance se znovu utrhl chodovský Pražák, tentokrát ale svůj únik zakončil úspěšnou kličkou do bekhendu – 2:2. V patnácté minutě Nushart vypíchl míček hvězdnému Dóžovi, schoval jej za tělo a přesně zakončil – 2:3. V závěru první třetiny vynikajícím pokrytím míčku vykoledoval přesilovku pro Kladno Řehoř. Tyl ale na trestné lavici vydržel po celou dobu trestu.

Třebaže se Chodov často pokoušel o střelbu, Kladno s ním hrálo vyrovnané utkání. V průběhu celého zápasu herně dominoval kladenský Řehoř, s nímž si chodovští hráči nevěděli rady. V polovině utkání fauloval Kanonýr Cvrček před vlastní brankou, ale nařízené trestné střílení Dóža neproměnil a následná přesilovka také zůstala bez využití. Kladno zvládlo oslabení na výbornou. Po minutě trestu utekl do brejku Štechmüller, ale tváří v tvář brankáři Mückovi neuspěl. Minutu a půl před koncem prostřední třetiny si na středu našel místo Koutný, dostal nahrávku od Tyla a přesnou střelou do horního růžku srovnal skóre – 3:3.

Se začátkem třetí třetiny si mistr uvědomil, že mu teče do bot a začal se ještě více tlačit do zakončení, často ale z nepřipravených pozic. Několik střel se přesto ujalo. Nejprve Koutný našel přesnou žabičkou Pražana, který ze vzduchu trefil přesně – 4:3. Minutu poté si Řehoř neskutečným způsobem pohrál s obranou soupeře a vyrovnal – 4:4. Necelou půlminutu poté skóroval domácí Vávra – 5:4. O další minutu později bylo opět srovnáno, když se parádně ze vzduchu prosadil Přívara – 5:5. Během následujících čtyř minut přišly další dvě branky, když se nejprve Louvar rychle zorientoval před brankou po nahození Buriana a pohotově zakončil – 5:6. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Klápa, který ovšem v samostatném úniku ztroskotal na Mückovi v domácí brance. Potvrdilo se známé pravidlo, které nám říká, že kdo nedá, ten dostane, a Dóžova dalekonosná střela našla svůj cíl – 6:6.

V prodloužení mohli rozhodnout domácí Tyl a Vávra, ale jinak se spíše čekalo na nájezdy, které také přišly. Za domácí proměnil pouze Strachota, za Kanonýry se trefil Řehoř, který si s Mückem pohrál jako kočka s myší a pověsil míček pod břevno. Rozhodující branku vstřelil Soukup. Proti jeho zakončení neměl Mück nejmenší šanci. Kladno si tedy připsalo druhý bod.

Sestava Kladna: Cmíral (Pech) – Cvrček, Richtr O., Soukup, Řehoř, Klápa – Burian, Slivka, Louvar, Přívara, Nushart – Schuller, Pertlík, Štechmüller, Lacko, Richtr T. – Blažek, Šťovíček

Branky a asistence Kladna: 10:23 Marek Soukup (Jan Řehoř), 11:43 Michal Klápa (Jan Řehoř), 14:02 Tomáš Nushart (Ondřej Slivka), 45:04 Jan Řehoř (Michal Klápa), 46:22 Dušan Přívara (Jan Louvar), 48:04 Jan Louvar (Alois Burian), rozhodující nájezd Marek Soukup

Radek Šikola