Kladenští volejbalisté sice potvrdili roli favorita a porazili pražskou ČZU 3:1 (25:19, 20:25, 25:17, 31:29), ale více než kolektivní výkon se projevovaly individuality. Trenér Milan Fortuník rozhodně po utkání ruce nad hlavou neměl...

"Už abychom prohráli. Tým hrál na půl plynu, což se nejvíc projevilo ve druhém setu, který jsme soupeři doslova odevzdali. A to není poprvé. Nebyl to ten semknutý kolektivní výkon. Štve mě to a něco s tím musíme udělat," zlobil se kladenský kouč.

"Praha hrála dobře a určitě si v Kladně bod zasloužila. Ovšem narazila na volejbalovou kvalitu a nedokázala uhrát míče v rozhodujících momentech. V našem týmu mě překvapil výborný výkon Ondry Lence i Martina Syrůčka, věčných náhradníků. Rozhodně to nebyly slabiny, naopak výkon týmu oživili," kývala uznale hlavou kladenská volejbalová legenda Borek Fokt.

"Jestli budeme pokračovat ve výkonech, jaký jsme předvedli proti ČZU, tak určitě brzy prohrajeme. Vůbec nehrajeme dobře. Divím se, že nám takový výkon stačil na vítězství...," kroutil hlavou Daan van Haarlem.

"Všichni asi máme v určitých částech zápasů to, že jsme první a nekoncentrujeme se na výkon, jako tomu bylo v začátku sezony. Naštěstí v momentech, kdy nám začne téct do bot, ještě dokážeme přidat a nepřipustíme porážku," míní Tomáš Hýský. 

"Nevím, na co při zápasee myslíme. To je už druhé utkání, ve kterém jsme v setu úplně ztratili koncentraci. Měli bychom se z toho rychle poučit. Zaplať pánbůh, že zatím neprohráváme," dodal Filip Křestan. 

Příští kolo sehraje Kladno na hřišti Liberce (21. 1., 18.00 hod.).

Jan Murárik

 

volickladensti

Kladenští volejbalisté v zápase přikusují ovoce (konečně odhalené tajemství lídra extraligy...)

volicklub

Klub vybavil diváky fandícími cedulemi

volicnahradnici

Náhradníci v kliku se udržovali v provozní teplotě

volictelevizni

Televizní volejbal má své dva stálé průvodce Pakostu s Rejmanem

volicvolejbalu

Volejbalu to v Kladně sluší