V rámci šestnáctého kola florbalové Tipsport Superligy přijede do Kladna vicemistr z Vítkovic. Ostravané jsou zatím čtvrtí se ziskem 25 bodů. Kladenští Kanonýři se 13 body okupují předposlední příčku soutěže. Nicméně tabulka je ve spodní části velice vyrovnaná. V posledním vzájemném měření sil před necelými dvěma měsíci Kanonýři svému soupeři na jeho půdě podlehli po obrovském dramatu 5:6.

Vítkovice po bídném vstupu do loňské sezony dokráčeli až do Superfinále v pražské O2 Areně, kde nakonec podlehli Chodovu 4:5. Dokázali také ovládnout Pohár České pojišťovny. Pod trenérem Brusem tým prochází jakýmsi restartem. Náročný lodivod požaduje po svých hráčích mnoho nového, což se zatím negativně odráží na výsledcích týmu v letošní sezoně. Mezi největší opory Vítkovic patří útočníci Hájek, Rýpar, Matejčík a Šebesta, který se ovšem bodově spíše hledá. Jako lídr se ukazuje i slovenský reprezentační obránce Komačka. V minulém kole vicemistr podlehl na domácí půdě Brnu 8:9.

Kladno se před týdnem postaralo o senzaci, když porazilo mistra z Chodova 7:6 po nájezdech. Není třeba připomínat, že nejproduktivnějším Kanonýrem je Tomáš Nushart, který v průběhu sezony vstřelil 18 branek a na dalších 9 přihrál. Celkový zisk 27 bodů jej řadí na celkové páté místo kanadského bodování celé Tipsport Superligy. Se zraněným kolenem zůstává na marodce útočník Ondřej Riebauer, který momentálně rehabilituje v Thajsku. Do utkání ještě nezasáhne ani obránce Martin Holčák, kterého trápí podobný problém. Jeho návrat se ovšem nezadržitelně blíží.

Utkání začíná v neděli 15.1. od 17.00 hod. v kladenské hale BIOS.

Radek Šikola