Kladenské volejbalisty dnes čeká první zápas v novém roce. Lídr extraligové tabulky se představí na palubovce Jihostroje České Budějovice (18.00). Zápas přenáší v přímém přenosu kanál TVCOM.CZ.

Čtvrtý tým tabulky už letošní premiéru má za sebou. Skvěle rozehraný zápas v Příbrami, ve kterém Budějovičtí vedli 2:0, dokázali Jihočeši prohrát! "Dva a půl setu jsme hráli dobře, takticky jsme zvládali utkání, ale v průběhu třetího setu se to otočilo, Příbram lépe útočila a bránila, proto vyhrála,“ řekl po střetnutí trenér Jan Svoboda. 

Ten se dnes musí obejít bez velké hvězdy týmu, chilského univerzála Sebastiana Geverta, který si v Příbrami zřejmě natrhl lýtkový sval. Geverta nahradí Američan Colin Hackworth. „Úspěch Kladna je kombinace několika věcí. Hrají dobře, protože jde o ofenzivní mančaft. Začíná to už od přihrávky, kde jsou Sparidans a Hietanen, extrémně rychle pak hraje van Haarlem. K tomu mají dobrý servis,“ upozorňuje lodivod Jihostroje na klubových stránkách.

Jeho protějšek, trenér Kladna Milan Fortuník, odjel na jih Čech se zdravým kádrem. "Jedeme bodovat, i když víme, že i přes porážku zůstaneme první. Je to pro nás první z velmi těžkých zápasů v nadcházejících odvetách. Věřím, že nebudeme mít v hlavách pondělní televizní zápas s ČZU. Pokud odehrajeme na Jihostroji celý zápas v plném soustředění, můžeme uspět," říká kladenský kouč.

Jan Murárik