Florbalisté Kladna míří do Brna. V neděli se v rámci osmnáctého kola nejvyšší soutěže střetnou s místními Bulldogs. Buldokům to letos doma příliš nejde - z osmi zápasů odešli pouze třikrát jako vítězové. V posledním vzájemném duelu Kanonýři doma prohráli těsným rozdílem 3:4.

Brno v loňské sezoně vypadlo až v semifinále s pozdějším mistrem z Chodova. Bulldogs prohráli jednoznačně 0:4 na zápasy. Mezi opory Brna patří útočníci Koutný s Coufalem a obránce Bauer, který je v kanadském bodování obránců celé soutěže na třetím místě. V minulém kole Brno zvítězilo na půdě Pardubic 7:5.

Kladno před týdnem selhalo na půdě Otrokovic, když utrpělo debakl 1:7. Nejproduktivnější hráč Kanonýrů Tomáš Nushart v posledních dvou utkáních vyšel bodově naprázdno a postupně začíná ztrácet své postavení mezi smetánkou nejvyšší soutěže. V rámci kanadského bodování Kanonýrů se na něho začíná dotahovat Michal Klápa, který v posledních utkáních boduje pravidelně.

Po ostudném vystoupení v Otrokovicích jsou kladenští hráči odhodláni napravit vysokou porážku a pokusit se z duelu se silným soupeřem vydolovat potřebné body. „Do Brna musíme vyrazit s pokorou. Mají obrovskou sílu. My ale nutně potřebujeme odehrát utkání, které nám vrátí sebevědomí před klíčovými boji, které teprve přijdou. Nejedeme hrát, jedeme bojovat,“ hlásí s odhodláním v hlase bojovník Michal Klápa.

Utkání začíná v neděli 29. ledna od 17.00 hod. v brněnské Městské sportovní hale Vodova.

Radek Šikola