Nejmohutnější kladenský zápasník v MMA Alexandr Cverna (41) má před sebou další výzvu. První březnový víkend vybojuje v ringu zápas Česka proti Polsku. O Alexově rostoucí popularitě svědčí také zájem filmařů. Nedávno natočil pracovní verzi součásti dokumentu o tetování. 

"Je to pro mě velká čest, že si mě tvůrce dokumentu Karel Greif vybral jako jednoho z nositelů zajímavých prací tatérů. Snad si některý z mých deseti motivů andělů, duchů či satanů nakonec vybere. Mně tetování nosí štěstí. Už to mám vyzkoušené. V budoucnu mě čeká potetovat celá záda," vysvětluje svou účast v pracovní verzi dokumentu, kterou má Vaše Kladno k dispozici. 

Alexovy filmové aktivity (nedávno účinkoval v hudebním klipu, pozn. red.) jsou jen doplňkem každodenní dřiny. Jeho postava ani v novém roce neztratila na mohutnosti. Jde z něj správný sportovní strach. Takový, že v současné době odmítá proti němu nastoupit český soupeř. Ale bez práce Alex dlouho nezůstane. Třetího března se v Karlových Varech 187 centimetrů a 124 kilogramů Alexovy váhy postaví Polákovi Lukaszi Cwiklovi (196 cm/120 kg). 

"Jsem asi v polovině fyzické přípravy na zápas. Každým dnem se příprava stupňuje. Konkrétně makám, dvakrát denně do úplného vyčerpání. Poláci jsou v nejtěžší váze vynikající, zvláště pak v boji na zemi. Nesmím nic podcenit. Je mi jasné, že je to nejvíc o fyzičce. Přijďte se na mě podívat těsně před zápasem," vyzývá Alex Cverna.

Jan Murárik

 

alexplakat

Alexe čeká v březnu první velká bitva tohoto roku