Souboj prvního s posledním. Neexistuje zápas, který by měl jasnějšího favorita. Dvacáté kolo florbalové Tipsport Superligy takové setkání v sobotu nabídlo. Pro Kanonýry Kladno dle očekávání nedopadlo vůbec lichotivě. Lídr nejvyšší soutěže z Mladé Boleslavi zvítězil hladce. Technology Florbal MB – Kanonýři Kladno 11:2 (5:0, 5:1, 1:1).

Kladno ani v tomto utkání nedostálo svému názvu a žádnou kanonádu nepředvedlo. Hráči to však měli velmi těžké, nastoupili proti suverénnímu lídrovi soutěže. Ambiciózní tým Mladé Boleslavi rozhodl o svém vítězství již v první třetině, kterou ovládl poměrem 5:0 a zbytek utkání bezpečně kontroloval. Neohroženě tak míří za bodovým rekordem nejvyšší soutěže, který v minulé sezoně stanovil Chodov ziskem 60 bodů. Po vítězství nad Kanonýry chybí Mladé Boleslavi čtyři body. „Nikdo ten rekord moc neřeší. Pro nás je podstatné, že vyhrajeme základní část. To může být v play off důležité,“ nepřeceňuje význam tohoto milníku kapitán Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Mladá Boleslav v průběhu celého utkání dominovala a Kladno k ničemu nepouštěla. Výsledkem bylo jednoznačné skóre a na poměry nejvyšší soutěže až neuvěřitelný rozdíl ve střelbě, kdy Kanonýry přestřílela v poměru 44:12. „Kladno bylo přesně takový soupeř, jakého jsme čekali. Snažili se bránit a čekali na naše chyby. Bylo důležité, že jsme je rychle zlomili,“ říká Novotný.

Prvním Kanonýrem, který dokázal rozvlnit síť za brankářem Rytychem, byl David Štechmüller. Ten se však prosadil až ve dvaatřicáté minutě utkání, kdy snižoval na 6:1. Nadělil si tak alespoň drobný dárek ke svým narozeninám. „Začátek zápasu nebyl špatný. V úvodních minutách jsme se drželi na míčku a Boleslav jsme do šancí příliš nepouštěli,“ oceňuje dobrý nástup do utkání Štechmüller. „Pak padl jeden zbytečný gól ze středu hřiště a už to šlo dolů. Byli jsme rozhození a po dalších dvou rychlých gólech si s námi domácí dělali, co chtěli,“ popisuje události vedoucí k vysoké prohře mladíček kladenské sestavy. „Hráči Boleslavi hráli výborně a k ničemu nás nepouštěli, všude byli dřív. Když jsme dali gól na 6:1, oni během chvíle přidali další tři a pak už šlo jen o to dohrát zápas se ctí,“ dodává smutný oslavenec.

Druhým kladenským střelcem byl Matěj Vaculčiak, který tak ve druhém utkání po dvouleté pauze vstřelil svůj druhý gól. Z pozice obránce se jedná o slušný počin a jedno z mála pozitiv, které lze v utkání nalézt.

Sestava Kladna: Cmíral (od 11. Pech) – Vaculčiak, Richtr O., Louvar, Slivka, Nushart – Bednář, Cvrček, Soukup, Řehoř, Štechmüller – Burian, Schuller, Mandler, Richtr T., Linhart – Blažek

Branky a asistence Kladna: 31:18 David Štechmüller (Marek Soukup), 54:10 Matěj Vaculčiak (Tomáš Nushart)

Radek Šikola

mlb2