O uplynulém víkendu proběhla vrcholná atletická akce dospělých. V pražské Stromovce se uskutečnilo tradiční halové mistrovství ČR, které bylo zároveň poslední příležitostí k plnění limitů na halový evropský šampionát v Bělehradu. V konkurenci elity české, tedy v mnohých případech i světové, sváděli souboje o medaile i atleti A.C.TEPO Kladno.

Nejvýraznějšími z Kladeňáků byli tyčkařka Nikola Pöschlová a koulař Miroslav Pavlíček. Nikola zopakovala svůj výkon z juniorského šampionátu a výkonem 401 cm se v kategorii dospělých zařadila na celkové páté místo. Koulař Pavlíček měl složitější situaci, vzhledem k účasti především Ladislava Prášila (bronzový z halového mistrovství Evropy v Göteborgu 2013, bronzový z halového mistrovství Evropy v Praze 2015 a účastník mnoha dalších vrcholných světových akcí) a Jana Marcella (šestý z mistrovství Evropy 2014 v Curychu, účastník finále mistrovství světa v Pekingu 2015 a účastník halového mistrovství Evropy 2015 v Praze). V takto nabité konkurenci se kladenský Pavlíček neztratil a výkonem 15,80 metru obsadil páté místo.

Kladno mělo své zástupce i v běhu na 3000 metrů žen, kde Kamila Gregorová časem 10:25,13 min. obsadila dvanáctou příčku. V běhu na 60 m překážek startoval Pavel Sedlák, který nad vysokými ploty vybojoval celkově 14. místo. I Sedlák musel bojovat s ,,hvězdnou“ konkurencí, když se s ním na překážkách představil rovněž Petr Svoboda (vítěz halového evropského šampionátu 2011 z Paříže a účastník všech velkých světových atletických podniků, včetně olympijských her).

Atmosféra mistrovství byla jedinečná. Při bězích Pavla Masláka, Denisy Rosolové nebo Zuzany Hejnové, při skocích Elišky Klučinové, Jaroslava Báby, Jana Kudličky nebo Michaely Hrubé, při vrzích Ladislava Prášila, u toho všeho mrazilo a každý fanoušek měl po těle husí kůži. Atletika, královna sportu, ukázala na českém halovém šampionátu svou nejkrásnější tvář. Její příznivci se tak mohou těšit na další vrcholné akce, mezi které jednoznačně patří i desetibojařský mítink v Kladně. Ten se letos uskuteční 17.-18. června na městském stadionu Sletiště. Závod bude od letoška nově i Mistrovstvím České republiky ve vícebojích mužů a žen. 

Jakub Kubálek

mcrposchlova

Tyčkařka Nikola Pöschlová obsadila páté místo