Sparta je ve všech sportech odvěkým rivalem Kladna. Florbal v tomto není výjimkou. Zápasy jsou obvykle velmi vyrovnané a plné emocí. Této léty prověřené tradici se naprosto vymyká nedělní měření sil na hřišti pražského týmu. Sparta uštědřila Kanonýrům pořádnou lekci a domů je poslala s potupným debaklem. ACEMA Sparta Praha – Kanonýři Kladno 13:4 (7:2, 4:0, 2:2).

Kanonýři v minulém kole podlehli na půdě Mladé Boleslavi vysoko 2:11. Upnuli se tedy k zápasu na Spartě s tím, že jim vrátí tolik potřebnou herní pohodu před boji play down. Místo toho přišla blamáž a Sparťané Kanonýry úplně vymazali ze hřiště. Kladenští florbalisté již po necelých patnácti minutách prohrávali 0:6. „Věděli jsme, že nemáme moc na výběr, situace je pro nás komplikovaná. S tímhle vědomím jsme do utkání vlétli a napadalo nám tam toho opravdu hodně. Asi budu souhlasit s trenérem hostů Zahalkou, že první třetina utkání zlomila,“ říká útočník Sparty Milan Bína a dodává, že v dalším průběhu zápasu mu již Kladno přišlo relativně odevzdané.

Hráči Kladna po celý zápas prakticky nekladli odpor a náskok Sparty utěšeně rostl. Rozdíl mezi soupeři byl umocněn i prořídlou soupiskou Kanonýrů. Z různých příčin chybělo celkem devět hráčů obvyklé zápasové soupisky. „Každý, kdo na utkání byl nebo viděl dnešní soupisku Kladna, tak ví, že soupeři chyběli minimálně tři klíčoví hráči. Myslím si, že dnešní Kladno a Kladno v plné sestavě je velký rozdíl. Tenhle fakt nám to určitě ulehčil a je třeba k tomu přihlédnout,“ zastává se svého soupeře Bína.

Kanonýři protáhli sérii zápasů bez bodu na šest. To vše při děsivém skóre 22:57. „Prohra jen potvrdila naprosto katastrofální rozložení týmu, se kterým v play down není šance uhrát byť jen jediný zápas. Vypadáme, jako bychom se scházeli pouze na zápasy, bez náznaku taktiky a bojovnosti. Těžko si představit větší dno. Tým teď musí najít nějaký impuls, který by ho nastartoval a vlil elán do žil tak, jako tomu bylo na začátku sezóny,“ říká zkušený útočník kladenského týmu Ondřej Riebauer s tím, že pokud zmiňovaný impuls nepřijde, bude udržení nejvyšší soutěže naprostým zázrakem.

Sestava Kladna: Pech (od 15. Cmíral) – Holčák, Cvrček, Soukup, Riebauer, Řehoř – Burian, Richtr O., Mandler, Nushart, Richtr T. – Bednář, Schuller, Linhart

Branky a asistence Kladna: 17:43 Tomáš Nushart (Ondřej Richtr), 19:46 Tomáš Richtr (Ondřej Richtr), 57:51 Marek Mandler (Marek Soukup), 59:28 Marek Mandler (Tomáš Nushart)

Radek Šikola