Florbalisty Kladna dělí jedna prohra od pádu do baráže o udržení příslušnosti k florbalové elitě. V play down Tipsport Superligy prohrávají se Spartou v sérii hrané na čtyři vítězství 1:3 na zápasy.

Ústřední postavou celé série je opora Kanonýrů Dušan Přívara, který vévodí všem sledovaným statistikám. Se ziskem devíti kanadských bodů je nejproduktivnějším hráčem této série. S pěti zásahy vede i tabulku střelců a se čtyřmi nahrávkami vévodí nahrávačům. Vůbec nejpozoruhodnější je jeho zisk čtyřiadvaceti trestných minut ve čtyřech utkáních, který z něho dělá zlého muže série.

Na straně Sparty je třeba vyzdvihnout pozoruhodný příspěvek obránce Jana Marvánka, který si drží vynikající průměr dvou bodů na utkání. Fantastické výkony předvádí brankář Martin Beneš. Zejména ve třetím utkání série byl téměř neprůstřelný.

Kanonýři mají nůž na krku. „Na zápas se moc těšíme, jelikož se konečně ukáže, zda zvládneme tlak případného vyřazení,“ říká kladenský centr Ondřej Slivka. Oproti předchozím kolům se nehraje dva dny za sebou. „Pro nás je výhoda, že se hraje jen jeden zápas, do kterého můžeme koncentrovat všechnu naši sílu,“ hledá pozitiva nadcházejícího souboje odchovanec kladenského florbalu. Spartě v tuto chvíli stačí jediné vítězství k udržení v soutěži. „Sparta v této sérii podává stabilní výkony, a proto vede 3:1 na zápasy. Dle mého jsme ale my kvalitnější tým, jen to musíme mít v hlavách srovnané a předvést to. Šance otočit sérii pořád existuje. Kdybych v to nevěřil, volám na Spartu, ať zápas zruší,“ dodává závěrem Slivka.

Páté utkání série je na programu dnes od 20.15 hod. v Aréně Sparta na Podvinném mlýně.

Radek Šikola