Kladenští hokejbalisté splnili předpoklady favorita, vyřadili Hradec Králové a zítra sehrají první semifinále play off proti Plzni (11.00 h.). Západočechy jako soupeře Kladna v silné čtyřce předem tipoval Milan Maršner, asistent trenéra Alpiqu.

Říkal jste, že zřejmě  na vás vyjde Plzeň. Je to nejpřijatelnější soupeř v semifinále?
Myslel jsem si, že Plzeň nakonec Ústí vyřadí a vyšlo to. Ale koho v semifinále dostanete, je jedno, ovšem já jsem si nepřál, aby na nás šel Letohrad. To je velice běhavý tým s podporou vynikajícího brankáře. Letohrad umí brejkové výpady, což nám moc nesedí. A taky se do Letohradu cestuje dýl než do Plzně nebo na Kert. 

V čem je silná Plzeň?
Hráli jsem s nimi velice vyrovnané zápasy s minimem branek. Mají vyrovnaný ceý tým s výborným gólmanem. Ústí nad Labem vyřadili hlavně kolektivním agresivním výkonem. 

Semifinále v Kladně se odehraje na hlavní, současné době betonové, ploše zimního stadionu. Bude vám prostředí hrát do karet?
Pro oba týmy to bude stejné. Plzeň je na hokejbal v hale zvyklá, my zase hrajeme ve svém Kladně. Na druhou stranu kladenská plocha je větší, než na jakou je Plzeň zvyklá. To by nám do karet hrát mělo. Chceme předvést krásný hokejbal.

Co pro fanoušky chystáte?
Kromě doprovodného programu o každé přestávce bude v provozu kostka nad plochou, takže atmosféra bude připomínat, že se hraje vrcholový hokejbal. Zápas budou snímat tři kamery, a kdo nepřijde osobně, může ho sledovat na webovém kanálu hokejových Rytířů zdarma. 

Jan Murárik