O proběhlém víkendu 22. - 23. dubna se utkali závodníci a závodnice ze sokolských jednot župy Budečské v dalších kolech župního přeboru Sokolské všestrannosti, které navazovaly na plavecké závody ze dne 9. dubna.  

V sobotu 22. dubna se v kladenské sokolovně sešlo celkem 63 závodníků a závodnic z jednot Sokol Hnidousy-Motyčín, Sokol Kladno a Sokol Slaný, aby změřili své síly v gymnastice a šplhu. V gymnastice se bojovalo v prostných, přeskoku a hrazdě. Starší žáci si poté ještě přidali bradla. V gymnastice byla nejúspěšnější výprava ze Sokola Slaný, která vybojovala 10 medailí (3 zlaté, 4 stříbrné a 3 bronzové). Následovala jednota Sokol Kladno s 8 cennými kovy (3, 3, 2). Jednota Sokol Hnidousy-Motyčín si pak odvezla 5 medailí (3, 1, 1). Ve šplhu dominovali domácí - Sokol Kladno se umístil celkem 8 x na stupních vítězů (2, 3, 3). Jednoty Sokol Hnidousy-Motyčín (3, 2, 0) a Sokol Slaný (2, 1, 2) pak vystoupily na bednu 5 x.

Den po závodech v gymnastice a šplhu se závodníci a závodnice zúčastnili atletických závodů. Na atletickém stadionu ve Slaném je přivítalo velmi chladné, až mrazivé počasí. Přesto se na start dostavilo celkem 84 závodníků ze 6 jednot. Své výpravy vyslaly jednoty Sokol Buštěhrad, Sokol Hnidousy-Motyčín, Sokol Kladno, Sokol Lány, Sokol Slaný a Sokol Rakovník. Startující se utkali ve 4 disciplínách - sprintu, skoku dalekém, hodu kriketovým míčkem (respektive vrhu koulí) a běhu na střední trať. Tělocvičná jednota Sokol Slaný získala celkem 14 medailí (6 zlatých, 4 stříbrné a 4 bronzové). Výprava z jednoty Sokol Kladno pak vybojovala 6 cenných kovů (3, 1, 2), těsně následovaná jednotou Sokol Hnidousy-Motyčín se ziskem 5 medailí (1, 3, 1). Jedno umístění na stupních vítězů pak měla jednota Sokol Lány a tak si odváží stříbrnou medaili.

Po vyhlášení výsledků atletiky byli vyhlášení ti nejlepší, kteří se utkali ve všech disciplínách. Kompletní přebor absolvovalo celkem 5 závodníků a 34 závodnic ze 3 sokolských jednot - Sokola Hnidousy-Motyčín, Sokola Kladno a Sokola Slaný. Tito závodníci a závodnice se utkali o postup na republikové přebory České obce sokolské. V celkem 8 kategoriích byli vyhlášeni župní přeborníci.

 

Župními přeborníky se stali:

Jiří Zápotocký, Sokol Slaný, kategorie žáci I

Anna Jelenová, Sokol Hnidousy-Motyčín, kategorie žákyně I

Magdalena Čepičková, Sokol Slaný, kategorie žákyně II

Petr Škoda, Sokol Hnidousy-Motyčín, kategorie žáci III

Hana Vidrichová, Sokol Kladno, kategorie žákyně III

Aneta Podracká, Sokol Kladno, kategorie žákyně IV

Kateřina Šandová, Sokol Slaný, kategorie dorostenky

Klára Spěšná, Sokol Kladno, kategorie ženy

 

Na celorepublikové závody České obce sokolské pak, kromě přeborníků, postupují závodníci: Matyáš Kučera (Sokol Slaný), Tereza Novotná, Naneta Pokorná (obě Sokol Kladno), Anna Kučerová, Kryštof Šanda, Eliška Silná (všichni tři Sokol Slaný), Pavlína Husáková (Sokol Kladno), Tereza Komínková, Radka Vorlová a Klára Ničová (všechny tři Sokol Slaný). 

Kompletní výsledky na webu Sokolské župy Budečské www.zupabudecska.cz, případně na facebooku - www.fb.com/zupabudecska

- red -

Foto: ČOS

zupa

zupa2

zupa3

zupa4