První utkání finále hokejbalové extraligy, která se nese ve vzpomínce na zesnulého Libora Topolánka, několikanásobného mistra České republiky i světa, jenž hrál za Kladno i pražský Kert, je minulostí. Zápas rozhodlo až prodloužení, ve kterém se však neradovalo Kladno, ale Pražané, kteří vyhráli 2:1.

Kert Park vstoupil do zápasu jako utržený ze řetězu. Už ve 33. sekundě překonal Jirotku talentovaný Tomáš Fejfar, který využil po střele od modré důrazu před bránou. Zápas měl hned dobrý náboj a Kladenští se drali za vyrovnáním. K němu měl nejblíže Jan Pospíšil, který v osmé minutě trefil pouze tyč. Jen o pár sekund později Kladno zavářelo před bránou, ale ani z toho nic nebylo.

Vyrovnání přišlo až ve 25. minutě, kdy využil přesilovou hru Kladna Radim Štěpánik. Co do skóre už se do konce základní hrací doby nic nezměnilo, ale i tak diváci sledovali útočný hokejbal. I přes šance na obou stranách dospěl zápas do prodloužení.

Zápas rozhodl v čase 53:09 hvězdný Martin Kruček. Ten byl na konci povedené kombinace a poslal rozhodující míček za Jirotkova záda střelou z první. Kert Park tak urval první cenný skalp v Kladně, vede tak sérii 1:0, ale už zítra čeká oba celky odveta. Ta začíná už v 11.00 hod. na kladenském zimním ČEZ stadionu.

HBC Alpiq Kladno – HC Kert Park Praha 1:2 po prodl. (stav série 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Štěpánik (Pospíšil, Šrámek) – 1. Fejfar, 54. Kruček

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Špaček, Štěpánik, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák, Potekhin

Lukáš Jůdl

Ilustrační foto: www.benyhogalerie.cz