Třetí kolo Českého poháru v plavání se uskutečnilo minulý víkend v Pardubicích. Jednalo se o nejlépe obsazené závody, které jsme mohli v Česku vidět. 

Vedle kompletní domácí špičky se jich zúčastnily i plavecké hvězdy evropské kvality z Běloruska, Dánska, Finska, Irska a Maďarska. Jednalo se o medailisty z evropských šampionátů a finalisty olympijských her z Ria. Zejména motýlkářské disciplíny byly silně obsaženy. Představily se takové hvězdy jako Tsurkin Yauhen – Bělorusko (finalista z OH v Riu) a Viktor Bromer - Dánsko (stříbrný z mistrovství Evropy 2016 v Londýn, na snímku vlevo s Martinem Zikmundem ). 

Vedle těchto závodníků se postavil i zástupce kladenského plavání Martin Zikmund – Medúza Kladno. Představil se ve všech motýlkářských disciplínách 50, 100 i 200 m. Ve všech svých startech postoupil z ranních rozplaveb do odpoledního finále. V sobotu na 50 a 200 m nakonec obsadil 5. místo a časově se již výrazně přiblížil svým osobním rekordům. V neděli pak zakončil víkendové účinkování vynikajícím 3. místem na 100 m motýlek těsně za oběma výše jmenovanými plavci. Kladenské plavání bylo opět díky Martinovi hodně vidět, a to i na stupních vítězů.
Dnes můžete vidět ze závodů záznam na ČT sport ve 14.55 h.

- zik -