Populární kladenský tenisový areál poprvé po desítkách let osiřel. Zmizeli hráči, sítě, lajny. Město v květnu spustilo generální rekonstrukci kurtů.

Jeden z nejhezčích areálů sezonu po sezoně chátral a klasické antukové kurty už poslední dobou nepochválil vůbec nikdo. Třem ze šesti pak navíc škodila ještě nafukovací hala a její téměř půlroční klima. Soukromá investice v řádech milionů korun nebyla možná, a tak se město rozhodlo vzít areál plně pod svou správu. A jako správný hospodář zahájila kladenská radnice generální rekonstrukci, na jejímž konci budou kurty s "bezúdržbovou antukou" k nimž prý o něco později přibude nová pevná tenisová hala v prostorách současného centrkurtu. 

"Výstavbu haly se dvěma kurty plánujeme, ale letos ji určitě otevírat nebudeme. Zahájení provozu areálu po rekonstrukci kurtů plánujeme letos v srpnu. Finálním povrchem bude umělý koberec se zásypem z přírodní antuky. Kurty budou vypadat obdobně, jako je znají tenisté, kteří SK navštěvovali. Velký rozdíl bude v kvalitě povrchu," informoval Vaše Kladno jednatel Sportovních areálů města Kladna Marcel Kučera.

Jan Murárik