V Lovosicích se koná mistrovství světa v hokejbale veteránů a český výběr Masters postavený hlavně na hráčích Kladenska má dnes na dosah historické první zlato! Odpoledne (16.00 h.) se o něj střetne s výběrem Československa.

Jedním z klíčových mužů Masters je útočník Ladislav Gengel, hokejista Ústí nad Labem a hokejbalista kladenského týmu Jungle Fever. Vede kanadské bodování šampionátu a také díky jeho produktivitě český tým cestou do finále neprohrál jediný zápas. A zároveň dnes slaví své 36 narozeniny!

Čím to, že jste tak dobří?
Máme skvěle sestavený celý tým. K tomu nám to šlape v naší pětce. Já těžím z výborné spolupráce s Lukou a  Sýkorou, v obraně pak se opíráme o výbornou produktivitu dvojice Marcinek – Seidl. V bráně se gólmani točí a zatím chytají na jedničku. 

Trénuje vás hokejový kouč Miroslav Mach, který vás má v týmu Ústí. Jak mu sedí hokejbal?
To je trenér na svém místě. Však ono se to od hokeje liší akorát v obutí (směje se). Co trenér řekne, to má váhu, smysl, a když jeho pokyny dodržujeme, tak nám téměř vše vychází. Například se nám ve třech zápasech podařilo dát první branku do dvaceti vteřin od zahájení. To je na téhle úrovni velmi důležité. Otáčeli jsme jen vedení Američanů a v tomhle zápase se ukázalo, jak držíme spolu jako jeden tým. 

Jaká je z vašeho pohledu úroveň šampionátu?
Musíme makat naplno a já osobně už toho mám celkem dost. Je to fakt dřina. Soupeři jsou skutečně na vysoké úrovni a nic nesmíte ani na chvilku vypustit nebo podcenit. 

Dnes se o zlato střetnete s výběrem Československa. Máte v hlavě, že je to hratelný soupeř, že jste na mistrovství nejlepší tým?
Tohle si na hřiště v hlavách přinést v žádném případě nesmíme. Určitě nastoupíme s maximální pokorou a podle mne bude rozhodovat jeden šťastný gól.

Jak oslavíte svoje dnešní narozeniny?
Doufám, že tím nejšťastnějším sportovním pocitem (směje se).

Jan Murárik