Atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály 2017 na Sletišti vyjma špičky české sportovní scény představí i celé spektrum závodníků a závodnic ze zahraničí. Jejich zastoupení bude opravdu pestré, od našich nejbližších sousedů ze Slovenska, přes Spojené státy americké až po Kostariku. Rozhodně se bude nač dívat a domácí borci budou potřebovat podporu v soubojích se zahraniční konkurencí.

Jednou z parádních disciplín bude mužská tyčka. Vyjma domácích závodníků zavítá do Kladna například lotyšský reprezentant, účastník posledních olympiád, Mareks Arents (na snímku), nebo Italský závodník Claudio Stecchi.

Velkou podívanou slibuje i hod kladivem. Aktuálně nejlepší Čech, mistr republiky, kladenský závodník a odchovanec Miroslav Pavlíček, bude bojovat o vítězství se soupeři napříč kontinenty. Až z daleké Kostariky přijede na Sletiště kladivář Roberto Sawyers. O vítězství se popere i reprezentant Velké Británie Mark Dry.

Snadnou pozici nebude mít v závodě ani dvojnásobný medailista z halových mistrovství Evropy, koulař Ladislav Prášil. Jeho hlavním konkurentem bude Jonathan Jones. Tenhle silák je reprezentantem Spojených států amerických, na loňském mistrovství světa v Portlandu obsadil pátou příčku a umí své náčiní vrhnout daleko za metu dvaceti metrů.

Kladno hází a Kladenské memoriály se uskuteční 15. července na městském stadionu Sletiště. Akce startuje předprogramem od 12.00 hodin a vrcholit bude hlavním programem, který začne v 16.00 hod. 

- red -