Elitní česká atletka vládnoucí českému ženskému hodu diskem. Eliška Staňková je závodnicí domácího A.C. TEPO Kladno, úřadující mistryní České republiky i účastnicí mnoha významných světových sportovních podniků. Eliška je připravena v rámci mítinku Kladno hází a Kladenské memoriály bojovat o vítězství a tímto všechny příznivce atletiky zve na Sletiště.

Vaše aktuální sezona je poznamenána zraněním. Už je vše v pořádku a jak se před mítinkem Kladno hází cítíte?
Občas kotník ještě cítím, ale už mohu dělat téměř všechno. Cítím se dobře, jen jsem "tak trochu na začátku", jelikož s mým dlouhodobým koučem na kondiční přípravu, Josefem Karasem, dělám od republikového mistrovství i technickou část přípravy. Takže si teď hlavně hrajeme s technikou a pro mě je spousta věcí nových.

K ,,béčkovému“ limitu pro mistrovství světa v Londýně vám schází letos opravdu jen málo. V Kladně se vám navíc dlouhodobě daří. Můžeme se v sobotu těšit na souboj nejen se soupeřkami, ale i limitem do Londýna?
Letos mi téměř na všech závodech pršelo. Pokud vyjde počasí, věřím, že to bude dobré, protože kladenský stadion mám hodně ráda.

Ve své bohaté sportovní kariéře jste dosáhla spousty úspěchů. Byla jste účastnicí mistrovství Evropy, Světové univerziády a stálou členkou české reprezentace při mezinárodních soutěžích družstev. Na kterou z těchto zkušeností nejraději vzpomínáte?
Určitě se mi nejlépe vzpomíná na akce, kde se mi dařilo, ale nejvíce vzpomínám na Curych 2014, kde jsem poprvé postoupila z kvalifikace do finále a zároveň jsme byly po dlouhé době s Jitkou Kubelovou dvě Češky, kterým se to povedlo.

Disk žen byl zařazen do hlavního programu a bude jednou z ozdob celé akce. Jak se těšíte na letošní ročník mítinku Kladno hází?
Těším se moc. Spolupráce s trenérem mě hodně baví a stejně tak mě bude bavit i tenhle závod. Moc ráda tady závodím a věřím, že předvedu pěkný výkon.

Chtěla byste něco vzkázat divákům?
Divákům bych chtěla vzkázat, ať se určitě přijdou podívat. Nebudu jediná z českých atletů, kdo bude potřebovat jejich podporu, protože tohle je jeden z posledních závodů, kde je možné plnit limit na mistrovství světa. Věřím, že se divákům bude líbit atmosféra zdejšího krásného stadionu.

- red -