SK Kladno vs. Zbuzany 2:0 (0:0). Kladno si v předkole MOL Cupu poradilo s účastníkem třetí ligy. V prvním kole národního poháru se střetne s divizními Rokycany (17. 8.). 

První poločas se nesl ve znamení vyčkávací taktiky s náznaky nebezpečných akcí. V konečném výsledku oba gólmani o poločase odcházeli do šaten s nenarušenou psychickou pohodou.
Po změně stran čekali fanoušci nápor ze strany Zbuzan, ale ten až na několik světlých okamžiků před velkým vápnem nenastal. Domácí se proto s postupem času více osmělovali, smazali herní rozdíl mezi oběma soutěžemi a přesnými kombinacemi nutily zadní řady hostů k práci na plný úvazek.
Dvacet minut před koncem utkání se trenéru Procházkovi povedlo střídání. Místo odstoupivšího Rottnera se na hrot ze zálohy posunul Kafka a parádním „angličanem“ poslal svůj tým do vedení. Postup poté stvrdil po Říhově nahrávce pohotovým zakončením dorostenec Blažek.
Dalším soupeřem Kladna v národním poháru jsou Rokycany, které SK v přípravě na jejich půdě porazilo 4:2. Příští sobotu (10.15 hod) hostí SK v úvodním kole divizní sezony soupeře ze Štětí.
„Utkání mohlo skončit větším brankovým rozdílem. Škoda, že jsme v prvním poločase neproměnili náznaky šancí a ve druhém, kromě gólů, jsme ještě dvě šance nedali. Střídání nebylo o šťastné ruce, ale o tom, jak to ti kluci odmakají. Odmakali, a fotbal je za to odměnil. Na dnešní výsledek i výkonem chceme příští týden navázat v zápase se Štětím,“ uvedl po duelu trenér Jan Procházka. 
Sestava SK: Pettík - Borák, Rendla, Pechr, Kolářský, Balšánek, Holub, Procházka, Kafka, Ježdík, Rottner (Abrham, Říha, Blažek, Fedorišin, Růžička, Pospíšil, Vokoun).

Jan Murárik