Dnešní hit divize: Kladno přes dva roky Českou Lípu neporazilo!

Dnešní duel SK vs Arsenal (10.15 hod., Stadion Františka Kloze) je bezesporu hitem 24. divizního kola. Výhra nad Arsenalem Česká Lípa totiž udrží kladenský SK v teoretické rovině postupu do ČFL. 

Zajímavá je bilance vzájemných zápasů dvě sezony nazpět. Z ní plyne, že se Kladnu proti Arsenalu nedaří. V nedohrané sezoně 2020/21 podlehl SK doma Arsenalu 2:3 po penaltovém rozstřelu. Branky domácích vsítili Hanzlík a Tadeáš Pospíšil. Na jaře se už kvůli dalším pandemickým restrikcím nehrálo. O rok později Česká Lípa opět na kladenském trávníku zvítězila, ale tentokrát 8:1… Čestný gól si připsal Holub. Na jaře skončil duel 1:1 (gól dal Jeslínek). V současné sezoně SK na Arsenalu prohrál 0:1.
Česká Lípa na jaře ztratila tři body pouze v jednom případě, ale poslední dvě kola se s protivníky rozešla smírně. O body ji například obrala Březová, která předtím zvítězila v Kladně. Arsenal vede tabulku o šest bodů před pražským Újezdem a o deset před SK. Ve zbývajících kolech mají Severočeši teoreticky lehký los, takže se dá předpokládat, že o vítězi divizní skupiny B je rozhodnuto i přes dnešní případnou prohru s SK.
Kladnu by výhra nadále živila teoretickou naději na postup do ČFL, pokud by ji někdo z právoplatných členů nechtěl příští sezonu absolvovat. Ovšem SK by musel skončit v tabulce druhý! Čtyřbodová ztráta na Újezd však není při dnešním zisku tříbodů nehratelná a navíc má SK zápas k dobru. Prohra zřejmě naděje definitivně zhatí.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí