Dnešní duel SK vs Arsenal (10.15 hod., Stadion Františka Kloze) je bezesporu hitem 24. divizního kola. Výhra nad Arsenalem Česká Lípa totiž udrží kladenský SK v teoretické rovině postupu do ČFL. 

Zajímavá je bilance vzájemných zápasů dvě sezony nazpět. Z ní plyne, že se Kladnu proti Arsenalu nedaří. V nedohrané sezoně 2020/21 podlehl SK doma Arsenalu 2:3 po penaltovém rozstřelu. Branky domácích vsítili Hanzlík a Tadeáš Pospíšil. Na jaře se už kvůli dalším pandemickým restrikcím nehrálo. O rok později Česká Lípa opět na kladenském trávníku zvítězila, ale tentokrát 8:1… Čestný gól si připsal Holub. Na jaře skončil duel 1:1 (gól dal Jeslínek). V současné sezoně SK na Arsenalu prohrál 0:1.
Česká Lípa na jaře ztratila tři body pouze v jednom případě, ale poslední dvě kola se s protivníky rozešla smírně. O body ji například obrala Březová, která předtím zvítězila v Kladně. Arsenal vede tabulku o šest bodů před pražským Újezdem a o deset před SK. Ve zbývajících kolech mají Severočeši teoreticky lehký los, takže se dá předpokládat, že o vítězi divizní skupiny B je rozhodnuto i přes dnešní případnou prohru s SK.
Kladnu by výhra nadále živila teoretickou naději na postup do ČFL, pokud by ji někdo z právoplatných členů nechtěl příští sezonu absolvovat. Ovšem SK by musel skončit v tabulce druhý! Čtyřbodová ztráta na Újezd však není při dnešním zisku tříbodů nehratelná a navíc má SK zápas k dobru. Prohra zřejmě naděje definitivně zhatí.

Jan Murárik