Jiří Miker o příchodu do Hostouně a vesnickém klubu v třetí lize

V sestavě třetiligové Hostouně patří k nejzkušenějším hráčům. Než do vísky u Kladna přestoupil, měl Jiří Miker za sebou například postup do první ligy s Pardubicemi. Včera Hostouň remizovala s rezervou Viktorie Plzeň a nás zajímalo, jak bývalý profesionální fotbalista vesnický klub vnímá.

Proč jste před lety nezůstal v profesionálním fotbale, když jste byl součástí týmu, který vykopal postup do nejvyšší soutěže?
V Pardubicích jsem mohl zůstat, ale já začal v té době řešit spíše budoucnost než profesionální fotbal. V té době jsem se rozhodl dát přednost práci před fotbalovou kariérou.

Jak jste se ocitl v Hostouni?
V době koronaviru jsem trénoval s béčkem pražské Dukly. Jednou mě tam viděl trenér Rodinger a domluvili jsme se, že to zkusím v Hostouni.

Co pro vás nyní fotbalová Hostouň znamená?
Hostouň je pro mě fotbalová vesnička, kterou má na starosti pan Hondl. Ten se fotbalu v Hostouni opravdu hodně věnuje a má ho z mého pohledu jako koníčka. Za mě je až neskutečné, co dokázal vybudovat. Hrát s vesnicí do šestého místa ve třetí lize, to je obdivuhodné!

Čím se mimo fotbalový svět živíte?
Pracuji jako realitní makléř v Praze, kde také bydlím.

Plánujete zůstat v Sokole další sezony?
Zvažuji, že se přesunu do nižších fotbalových pater. Dojíždění z Horních Měcholup je pro mě časově náročné. Ale definitivně rozhodnutý nejsem. Uvidím, jak se dohodnu s panem Hondlem.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí