120 let SK Kladno. Roman Pavlík byl Borec na konec...

Kladenský SK mu nastartoval snovou brankářskou kariéru. Bývalý šéf klubu Michal Kraus v našem rozhovoru v rámci výročí SK vzpomínal, kterak Romana Pavlíka, profesí tesaře, sundali v Praze z lešení a navlékli na něj kladenský dres. O několik let později v barvách Plzně čapal v Lize mistrů!

Co pro vás znamená, když se vysloví SK Kladno?
Můj začátek ve velkém fotbale.

Jak to bylo s tím lešením?
Jo to se psalo snad hned po mém prvním zápase za Kladno (směje se). Kladnu se tenkrát zranili dva gólmani a já prý byl nejlepší brankář ve třetí lize, navíc hned k dispozici, tak mne oslovili. Chytal jsem za Bohemku na Střížkově, a jelikož se ve třetí lize fotbalem neuživíte, tak jsem přitom makal na stavbě. Ale z lešení mě nesundávali.

Byla v kladenské kabině dobrá atmosféra?
Kluci mě přijali v klidu, i když jsem už byl starší a v první lize jsem se rozkoukával. Vzpomínám si, že ji táhli Venca Kalina a Tomáš Cigánek. Měli jsme hodně mladý tým, protože do Kladna chodili kluci z jiných ligových mančaftů, kteří na svou příležitost teprve čekali.

Vzpomenete si na nějaký konkrétní zápas za SK?
Nejraději vzpomínám na zápas se Slavií. Podběhl jsem balón a ten skončil v síti. Na Nově jsem byl Borec na konec (směje se). Naštěstí jsme ten zápas vyhráli…

Kam jste se v Kladně chodili bavit?
Tehdy jsem stavěl dům, takže jsem moc po hospodách v Kladně nechodil. Samozřejmě párkrát jsem s klukama vyrazil, ale názvy podniků si už nepamatuju.

Zmínil jste, že ve třetí lize jste musel při fotbale pracovat. Hraním za Kladno jste se fotbalem uživil?
V Kladně jsem byl spokojený. Měl jsem i služební auto.

Sledujete výsledky SK?
Moc ne. Vím, že ještě hraje Tonda Holub a mužstvo trénují Honza Procházka s Vencou Kalinou a s Honzovým bráchou.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí