V minulých dnech ještě dával rozhovory jako trenér třetiligových Velvar, od včerejška hovoří v médiích v roli kouče divizního SK Kladno. Kladeňák Zdeněk Hašek se vrátil do klubu, kde kdysi s trénování dospělých ve velkém fotbale začal.

Není pro vás odchod z třetí ligy do divize krokem zpátky?
Já to tak nevnímám. Jsem rád, že se vracím domů a do klubu, který má tradici. Cítím zájem od vedení SK změnit současnou situaci a klub posunout sportovně i výsledkově výš. Jako trenérskou degradaci tohle neberu. Dal jsem Kladnu přednost před nabídkou z druhé i třetí ligy. Kluby nechci ze slušnosti jmenovat, jenom jeden zmínit mohu, s nabídkou přišla Viktoria Žižkov.

Proč to nedopadlo ve Velvarech?
Sedli jsme si, řekli jsme si, že se rozejdeme a já věřím, že je to v dobrém.

Několikrát jste se byl na podzim podívat na zápasy Kladna. Na čem se dá pro jaro stavět?
Na hrdosti hrát za SK! Tak to většinou na Kladně vždycky bylo. Pamatuji fotbalisty, kteří si toho vážili.

Splnil se vám coby Kladeňákovi trenérský sen?
Dá se to tak říct. Kladenské áčko jsem netrénoval. Navíc po sedmnácti letech na různých trenérských štacích jsem se chtěl vrátit domů. Klub má tradici, hrál ligu a hrát za SK, to už něco znamená.

Dalším trenérem z Kladenska, pro kterého by bylo trénovat áčko SK ctí a netají se tím, je kouč Slaného Jiří Veselý. Vezmete si ho jako zkušenější kolega někdy pod svá křídla?
Jirku jsem chtěl za asistenta už teď! Zatím dává přednost Slanému, kde ještě neodevzdal všechno. Jednou bych proti tomu, abych ho měl za asistenta, nic nenamítal.

Jan Murárik