Do třetího kola zimního fotbalového turnaje na "umělce" ve Švermově nastoupil také přeborový domácí Baník. Jeho soupeřem byl třetitřídní Slavoj Kladno. Úroveň utkání klesla kvůli absenci několika otců na obou stranách, kteří tráví se svými dětmi jarní prázdniny.

Hned od počátku se chopil iniciativy Baník a celý první poločas si udržoval mírnou převahu. Slavoj však celkem dobře bránil a občas i nebezpečně zaútočil. Na pozornou švermovskou obranu v čele s dobře chytajícím Janjičem to však bylo málo. Baník se stále snažil tlačit před bránu soupeře, nastřelil tyč a ve 27. minutě se ujal vedení Trejbalem. Ten využil špatného postavení brankáře Vlka, který jinak patřil k nejlepším hráčům Slavoje a má lví podíl na celkem přijatelném výsledku.

Do druhého poločasu nastoupil Slavoj, který opět přijel pouze s 11 hráči, jen v devíti lidech, když pro zranění museli odstoupit Rejcha s Rohuschem. Protože Švermov měl několik hráčů na střídání, čekal se jeho nápor a ostřelování slavojácké brány. Opak byl pravdou. Baník sice začal náporem, ale do vyložených šancí se dostával sporadicky. V 58. minutě sice Tlustým zvýšil na 2:0, ale to bylo vše. Slavoj nejen pozorně bránil, ale i v devíti hráčích několikrát nebezpečně zaútočil. Zápas ztratil jakoukoli fotbalovou úroveň a dohrával se jen z povinnosti. Po konečném hvizdu rozhodčího Hudery, který se dopustil několika nepřesností, ale jinak s asistenty Hájkem a Marešem utkání dovedli do zdárného konce, byla spokojena obě mužstva. Domácí z vítězství a tří bodů do tabulky, Slavoj vzhledem k situaci s celkem přijatelným výsledkem, i když za svou obětavost by si alespoň čestný úspěch, ne-li vyrovnání, zasloužil. Nespokojený musel být nestranný divák, protože to, co viděl, určitě nenaplnilo jeho představy o příjemně stráveném nedělním odpoledni...

 

BANÍK ŠVERMOV - SLAVOJ KLADNO  2:0 (1:0)

Baník: Janjič - Křtěn, Matoušek, Mencl, Karnold, Tlustý, Trejbal, Schmied, Seget, Bělohradský ml., Kryl, Bejbl, Haspekl. Trenér Bělohradský st.

Slavoj: Vlk - Rejcha, Hroneš, Kovář, Nový, Rohusch, Matoušek, Böhm, Kalina, Štefek, Adamus. Trenér Ančička

 

Další zápasy třetího kola: V. Dobrá – Dubí 9:5, V. Přítočno - Vinařice 2:6, Slovan Kl. - Doksy 0:5. V týdnu se předehrávalo: Doksy - V. Přítočno 10:1.

Na čele turnaje jsou Doksy před Vinařicemi a Švermovem, tabulku uzavírají Slovan a Slavoj Kladno.

- hon -

turnaj1