Králův Dvůr hraje třetí ligu, Kladno divizi. Ovšem rozdíl třídy v dnešním vzájemném duelu na turnaji Meteoru vidět nebyl, i když gólově se Cábelíci, jak se soupeři říká, prosadit dokázali. Kladno - Králův Dvůr 0:1 (0:0).

Kupodivu do první vyložené šance zápasu se díky nádhernému centru Šímy dostal Nesládek. Leč tváří v tvář gólmanovi přesnou mušku nenašel. Kladno v náporu na soupeřovu branku neustávalo. Co se dostalo přes šiky SK, to mezi třemi tyčemi bravurně vyřešil Tesař, včetně vytěsnění míče na tyč očima. Na druhé straně se branková konstrukce otřásla po dalším kladenském pokusu skórovat. A když už to vypadalo na oslavu kladenské branky, rozhodčí Pechrovi pískl ofsajd. 

Po změně stran se hra obou týmů usadila mezi vápny. Trenér Pihávek  udělal rošády na postech a Cábelíci chvílemi přebírali iniciativu. Ovšem první šanci druhé půle měli opět Kladenští. Po nahrávce Tótha nemířil ve vápně přesně Šíma. Jak hrát s důrazem před gólmanem, to předvedl pět minut před koncem soupeř. Jeden střelecký pokus Tesař skvěle vyrazil nohou, ovšem míč jeho spoluhráči nepokryli a pro Cábelíky bylo jednoduché dorazit ho do sítě. 

"Přijeli jsme s dvanácti hráči kmenové sestavy áčka a příležitost tak dostali tři mladíci. Nezklamali, ale všichni, včetně jich, byli málo důrazní v soupeřově vápně. Mohli jsme zápas vyhrát, šancí jsme měli mnohem víc, ale chyběl nám právě ten jeden krok. Hráče za výkon chválím, hráli jsme dobře a soupeři jsme se vyrovnali," uvedl po utkání kouč Kladna Ivan Pihávek. Příští sobotu (11.00 h.) sehrají na Meteoru Kladenští s Benešovem poslední turnajové utkání a o týden později zahájí jarní sezonu utkáním v Souši.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Rada, Borák, Bartoš, Pechr, J. Procházka, Tóth, Šíma, Nesládek (střídali Danylych, Krsek, Putík).

Jan Murárik