V 17. kole třetí třídy svedl los osmý Slavoj Kladno s jedenáctým SK Hřebeč B. Favoritem byli domácí, což nakonec po klopotném výkonu potvrdili. SLAVOJ KLADNO-SK HŘEBEČ B 5:2 (2:0).

Utkání začali domácí ve velkém stylu a na bránu hostí se valil jede útok za druhým. Když ve 13. minutě odpískal rozhodčí Choleva za podražení Minase ve "vápně" pokutový kop a Vlk ho se štěstím proměnil, zdálo se, že je jen otázkou času jak rychle bude skóre narůstat. Nestalo se tak. Snažící se Slavoj zahazoval jednu šanci za druhou a překážkou mu byl i brankář Nykl, který nejméně dva jasné góly vytáhl. Hráči Slavoje začínali být nervozní, protože Hřebečtí několikrát také mírně zahrozili. Klid jim přinesla až 44. minuta, kdy rozhodčí posoudil ruku, kterou sám sobě hráč Hřebče nastřelil, jako pokutový kop a Vlk opět se štěstím poslal domácí do kabin s dvoubrankovým vedením. 

Do druhé půle šli domácí s odhodláním zápas definitivně rozhodnout.Odhodlání jim vydrželo jen pět minut, to šikovný Hanzlík z rychlého protiútoku snížil na 2:1 a za další tři minuty tentýž hráč vyrovnal. Ke cti Slavoje nutno říci, že ho tento nečekaný úvod druhého poločasu nesrazil, ale dále byl aktivnější a svoji převahu stále stupňoval. 

Zhruba od 60. minuty, kdy hostům zjevně začali docházet síly, se hrálo už jen na jednu branku. Hra se točila jen kolem pokutového území Hřebče, ale Nyklovu bránu nedokázali domácí ani z nejvyloženějších šancí ohrozit. Zoufalí domácí se začínali smiřovat s tím, že o výsledku rozhodnou pokutové kopy. Záchrana přišla v 77. minutě, když o půli vystřídavší Václahovský z jednoho ze závarů dotlačil míč za Nyklova záda. Z domácích spadla deka, která naopak dolehla na hosty, kteří již neměli sílu vzdorovat. Toho využil nejlepší hráč Slavoje Michal Minas a v závěrečných minutách dvěma góly stanovil konečný výsledek. 

V utkání slabší úrovně zvítězil Slavoj zaslouženě, ovšem výsledek, vzhledem k jeho střelecké nemohoucnosti, je pro něj docela příjemný. O úrovni utkání svědčí, že většina z hrstky přítomných diváků ve druhé půli raději v kantýně sledovala přenos z utkání Doksy-Unhošť. 

Jediným kladem utkání byla slušná hra a korektní chování obou týmů, takže rozhodčí Choleva nemusel vytasit ani jednu kartu.

- frc -