Před sobotním utkáním s Velvary kouč Kladna Ivan Pihávek věděl, že o něj v SK stojí i další sezonu. Dostal opět nabídku budovat mužstvo s perspektivou postupu z divize do ČFL. 

Zvažoval jste, jestli nabídku na pátou sezonu v divizním Kladně kývnete?
Měl jsem, nebo stále ještě platí velmi zajímavá nabídka z jiného klubu, který teď nechci jmenovat. Ale já mám Kladno rád a stále se nám ještě nepodařilo splnit postupový cíl, což je výzva, kterou bych rád pokořil (usmívá se). 

Prý máte za úkol postavit silné mužstvo, sehnat vhodné hráče…
To je pravda a jsem rád, že se v SK konečně hnuly ledy a snad vyplouváme směrem kupředu. Ze stávajícího týmu se už více „vymáčknout“ nedá. Jestli máme postoupit, tak musíme bezpodmínečně posílit. Město Kladno má potenciál dokázat, že má na lepší fotbal, než je jen účast v divizi. Také to mě v klubu drží. Chci se na zvednutí fotbalu v Kladně aktivně podílet. Poslední dobou mě trenéřina bez perspektivy stála obrovské množství energie i nervů. Teď věřím, že už v SK zažijeme lepší časy. Po posledním kole za čtrnáct dnů si všichni užijeme dovolenou a v červenci se pustíme do nové práce.

Které nové tváře v SK byste v nejbližších dnech mohl přivítat?
Doufám, že to bude navrátilec Filip Suchý. Kontaktují ho ale i Velvary, tak uvidíme, jak to dopadne. Ve svých třiadvaceti se jistě rozhodne správně. Na dalších zhruba pěti jménech, většinou se vztahem ke Kladnu, dělám. 

Do posledního červnového týdne mohou hráči odejít kdy chtějí a kluby jim nemohou bránit. Neobáváte se, že se vám stávající sestava rozuteče?
S hráči jsem mluvil a nikdo odcházet nehodlá. Vím, že třeba o Kafku má zájem druholigový Varnsdorf, kam prý má odejít na týdenní zkoušku, a kolem Kroutila se motá také druholigový Sokolov. Na variantu několika odchodů jsme v klubu připravení.

Jan Murárik