Ve třetím kole okresního přeboru zavítal na Novo Kladno k derby Baník Švermov, ověnčený dvěma výhrami, proto byl v utkání mírným favoritem. Tuto roli plnil jen v úvodu zápasu, potom zcela propadl. NOVO KLADNO-BANÍK ŠVERMOV 6:1 (3:0).

Zápas začal Švermov ve velkém stylu. Zavřel Novo na jeho půli a téměř dvacet minut se hrálo kolem pokutového území Nova. Pozorná novokladenská obrana s brankářem Hájkem však všechny pokusy Švermovských likvidovala a tak se karta pomalu začala otáčet. Ve 20. minutě se v tvrdém souboji nezaviněně zranil švermovský Frič a Švermovští se místo hraní pustili do diskuzí s rozhodčím, čímž pochopitelně ztratili koncentraci a vesla se chopili domácí. Ve 23. minutě střelu Junga tečoval obránce a domácí vedli. O pět minut později hloupě fauloval švermovský obránce a nařízený pokutový kop proměnil opět Jung. Na hattrick, který tento borec dokončil ve 36. minutě mazácky hlavou, potřeboval pouze 13 minut.

V nástupu do druhé půle švermovský matador Pavel Růžička hecoval spoluhráče k pokusu o zvrat a skutečně se zdálo, že si jeho slova vzali k srdci a vynutili si mírnou převahu. To však vydrželo pouze deset minut, když chybující švermovská obrana neuhlídala Bureše, bylo to 4:0 a zápas byl definitivně rozhodnut. V 58. minutě se do sporu s rozhodčím pustil domácí Fišer, inkasoval žlutou kartu, a protože to již byla v zápase druhá, poroučel se pod sprchy. Sympatické od Švermováků bylo, že i za tohoto zoufalého stavu chtěli využít přesilovky a alespoň korigovat výsledek. V 70. minutě jim to však rozmluvil opět Jung a svým čtvrtým zásahem upravil na 5:0. Až za tohoto stavu se štěstí usmálo také na hosty a jejich největší bojovník Růžička dorážkou upravil na 5:1. Poslední slovo měli rozjetí domácí a střídající Frolík uzavřel konečný účet na 6:1.
Dalo by se napsat, že to byl zápas jednoho muže, ale bez kvalitního výkonu celého novokladenského mužstva by se bezesporu výjimečný borec Jung nemohl takto prosazovat. Nešťastní hosté doplatili na výpadky koncentrace, z nichž pramenily chyby v obraně, ale proti rozjetému Novu by museli předvést nepoměrně lepší výkon aby uspěli. Na derby komise rozhodčích OFS pozvala rozhodčí z Rakovnicka, hlavního Vyhnanovského s asistenty Bohatým a Šefarou, kteří nijak oslnivý výkon nepředvedli, ale v těžkém zápase se závažných chyb nedopustili, takže jejich účinkování lze hodnotit kladně. Téměř osmdesátka diváků byla s úrovní zápasu určitě spokojena, i když ta švermovská část asi s výsledkem méně.

Novo: Hájek - Mračko, Fišer, Šromovský (81. min. Kirpal),  Boreš (73. min. Frolík), Horský, Hovorka, Jakoubek, Jung, Sikora, Kříček. Tren. Jung star.

Švermov: Šmíd (46. min. Nikl) -Trejbal, Frič (22. min. Matoušek), Polák, Vydra, Růžička, Majer, Marxgut, Karnolt, Šimůnek, Kopecký (65. min. Valenta). Tren. Nedvěd 

- frč -