Již čtyři divizní kola odehrály fotbalistky bývalého klubu z Libušína pod názvem Baník Švermov a změna k lepšímu je podle trenéra Romana Zeisla cítit ze všech stran.

"Vedení k holkám přistupuje se zájmem, máme skvělé tréninkové podmínky a nově trénujeme ve spolupráci s Akademií Kladno. Tréninky holkám prospívají a vše kolem týmu začíná dávat smysl," říká švermovský kouč. Během přípravy na novou sezonu tým opustila Alena Erbová (Rakovník - ženy), za kterou ale do obrany přišla Marie Průšová (Rakovník WU18) a dále hráčky Drmlová (Sparta Kladno), Skulová (nová registrace), Fejtková (Čechie Velká Dobrá) a Kloučková (Minerva FF). Stále je v jednání také příchod Vaníkové (Jablonec nad Nisou), která by se k družstvu měla přidat na jaře. 

"První zápas jsme odehráli na hřišti v Tuklatech. Bohužel se projevila nevýhoda prázdnin a vinou početných absencí jsme prohráli 1:4. Ve druhém kole jsme přivítali Poděbrady, holky zápas odjezdily a díky větší vůli vyhrály 3:1. Ve třetím kole jsme podali zatím nejlepší výkon, když jsme v nastavení dokázali vyrovnat na 3:3, ale štěstí nám nakonec vůbec nepřálo a ještě pár vteřin po senzačním vyrovnání domácí z Dobrého Pole udeřili a zvítězili 4:3. Ve čtvrtém kolem k nám do Švermova přijely ženy z Třebestovic a slabší celek divize "B" jsme přehráli jasně 10:0, když se 5 x trefila Marešková, ze které se pomalu stává rozdílová hráčka. Změna oddílu je pro nás obrovským přínosem a hlavně díky ní jsme po 4. kole na krásném třetím místě a nálada v týmu je parádní," uzavírá Roman Zeisl.

- red -