O víkendu se v Kladně hrála tři derby. V okresním přeboru se utkaly Kročehlavy s Novo Kladnem a vyhrály 1:0, Slovan Kladno přivítal Švermov, s nímž remizoval 2:2, když dvě minuty před koncem neproměnil pokutový kop. V penaltovém rozstřelu pak byl úspěšný Švermov. Třetí derby se odehrálo ve 3. třídě a utkal se domácí Slavoj, který byl mírným favoritem, se Spartou Kladno. Tato utkání bývají vyrovnaná a přinášejí dobrý fotbal. Nejinak tomu bylo i tentokrát. SLAVOJ KLADNO - SPARTA KLADNO 2:1 (1:0).

Sparta začala utkání o něco lépe a zhruba deset minut si udržovala mírnou, ale neplodnou převahu, brankáře Krumpholce v bráně Slavoje přímo neohrozila. Poté Slavoj hru vyrovnal a pomalu přebíral otěže zápasu. Hra měla docela slušné tempo a byly vidět slušné kombinační akce, zvláště ze strany Slavoje, které však končily před pokutovým územím. Slušnou šanci si ani jedno mužstva ne a ne vytvořit. Již se zdálo, že na přestávku se půjde za bezgólového stavu, když v 44. minutě po jednom z mála závarů před bránou Sparty mazák Tůma dorážkou poslal domácí do zaslouženého vedení.

Ve druhé půli se Slavoj chopil iniciativy hned od začátku, ale pokračující jalová koncovka z prvého poločasu pokračovala. Sparta se také snažila, ale asi inspirovaná domácími si vážnější příležitost nevytvořila. S přibývajícími minutami rostla nervozita, ale zkušený arbitr Richard Svoboda žádné komplikace nepřipustil a utkání odřídil bezchybně až do konce. V 80. minutě se zdálo být rozhodnuto, když nejaktivnější útočník domácích Minas přece jen zvýšil na 2:0. Sparta však nekapitulovala, přitlačila na pilu, v 84. minutě ve skrumáži před domácí brankou vietnamský obránce ve službách Slavoje Tran Trung hloupě fauloval a ze správně nařízeného pokutového kopu Svoboda snížil na 1:2. Nabuzená Sparta se vrhla do útoku se snahou urvat ještě nějaký bodík, ale Slavoj pozorně bránil a již žádnou komplikaci nepřipustil.
Za deštivého počasí přihlížela utkání hrstka necelých dvaceti diváků, z nichž příznivců domácích bylo celých pět. Na Slavoji prostě fotbal netáhne, což je škoda, protože poslední dobou je tam k vidění docela dobrý fotbal, což platí i o tomto zápase. 

SLAVOJ: Krumholc - Kovář, Blažkovec, Adamus (83. min. Moutelík), Kalina, Vávra, Hroneš, Minas (Petráček), Vlk, Schönherr (46. min. Tran Trung), Tůma (Böhm), tren.: Ančička

SPARTA: Ecler - Havlůj Dom. (68. min.Hodek), Osvald, Urban, Vančata, Havlůj Rom (81. min. Dvořák), Svoboda, Nejedlý, Šifta, Korvoza, Korytko (81. min. Hanzlík)

- frč -