Takový fotbal musí přilákat lidi do ochozů. Minimálně kladenské fanoušky, protože slavný SK dnes předvedl výkon, jaký od něj vyžadují. Favorizovaný Český Brod v Kladně prohrál 0:3 (0:2). 

Utkání zřejmě rozhodla standardní situace z druhé minuty. Kladno ji zahrávalo kousek za vápnem na střed brány. Borák míč přeskočil a nabíhající Šíma ho skrze děravou zeď uklidil k pravé tyči. Zaskočení hosté se zmohli jen na nastřelení tyče rovněž ze standardní situace minutu před koncem poločasu. Ovšem v té době už prohrávali o dva góly. Ten druhý zařídil opět Šíma. Na vápně se brilantně zbavil obránce a našel ideálně postaveného Kafku, pro kterého už bylo hračkou míč umístit do brány. 

Brod se ani po změně stran nezmohl na vážnější ohrožení Tesaře. Domácí byli po celý zápas lepší v soubojích i v důrazu jak v obraně, tak směrem dopředu. "Naše obrana jen stojí. Klidně to mohlo být pět nula," posteskl si deset minut před závěrem utkání trenér Brodu. A jen to dořekl, pohrál si se statickými zadáky výtečný Šíma a svojí slabší pravou nohou z hranice šestnáctky nedal gólmanovi šanci. "Lepší dárek k narozeninám jsem od kluka snad ani nemohl dostat. Škoda, že nedal hattrick," usmíval se po zápase Jaroslav Šíma (44). K třem brankám za zápas měl jeho Dominik velmi blízko. Ovšem gólman Brodu už si na něj dal pozor...

"V kabině jsme si řekli, že tímhle zápasem vrátíme do soutěže respekt z Kladna. Povedlo se nám to a já hráčům děkuju za parádní výkon," řekl trenér Jan Pejša. 

Tomu starosti s poskládáním sestavy Brodem neskončily. Příští neděli čeká SK derby v Hostouni a Pejšovi zřejmě stále bude chybět deset stabilních hráčů sestavy. 

Sestava SK: Tesař - Bartoš, T. Procházka, Suchý, Borák, Hanzlík, Růžička, Čížek, Šíma, Kafka, Nesládek (střídali v druhém poločase Kala za Nesládka a V. Procházka za Čížka). 

Diváků: 156

Nejlepší z SK podle VK: Šíma

Jan Murárik

brodkladensti

Kladenští soupeře neustále přehrávali

brodotec

Otec se synem nebo-li v zápase si spolu zahráli Vladimír a Tomáš Procházkové

brodsouper

Soupeř přijel v hasičském autobuse...

brodultras

Kladenští Ultras se už chystají na derby do Hostouně. My tam budem a Jebat Hostouň znělo ochozy SK.