Předseda fotbalové Lhoty: Nesmíme na jaře usnout

V roli předsedy klubu či asistenta trenéra prvního týmu prožívá Ivan Horák (61) po podzimu úspěšné období. Jeho mužstvo je v krajském přeboru na třetí příčce. Pro Vaše Kladno komentuje současné dění v Lhotě i vyhlídky na jaro. 

Po divokém jaru, kdy jste se zachraňovali, se třetí místo jeví jako zázrak. Odráží vaší spokojenost?
Spokojení jsme, ale to je velice zrádné, protože mezi námi a sedmým místem je tříbodový rozdíl. Nesmíme na jaře usnout (usmívá se). 

Zachraňovat byste se neměli ani při usnutí na celé jaro…
Za současném stavu kádru a při schopnostech trenéra Kudely, který dbá na tréninkovou morálku i jejich úroveň, si myslím, že nás záchranářské starosti nečekají.

Jaké bude ve Lhotě fotbalové jaro?
Doufám, že klidné. Zimní přípravu jsme nepodcenili. Tréninky jsou nachystané v domácím prostředí, pod střechou v Kladně a na umělé trávě ve Švermově. K tomu jsme si domluvili pět přátelských utkání. Ekonomický rozpočet máme vyrovnaný.

Nemáte postupové ambice?
I když je soupiska Lhoty nejsilnější za poslední sezony, s bývalými ligovými hráči, na postup to stačit asi nebude. Kolem nás v tabulce jsou totiž mužstva, která ty ligové hráče i silné kádry mají také. Na divizi nyní nemáme. 

Co schází Lhotě k tomu, aby se dostala na stejnou nebo podobnou úroveň jako nedaleká obec Hostouň, která druhou sezonu kope divizi?
Hostouň má pár let náskok, co se týče takzvaného velkého fotbalu. Naším cílem není poměřovat se s Hostouní nebo s dalším okresním týmem v divizi, s Velvary. My se spíše než na postup do divize zaměřujeme na výchovu fotbalové mládeže. Ve Lhotě se fotbalu učí sto deset mládežníků. Na Lhotu je to velké číslo. Díky dotacím jsme se dostali k tomu, že trenéry mládeže můžeme drobně za jejich práci odměnit.

Cítíte se aspoň v práci s mládeží konkurenty hostouňského Sokola?
S Hostouní si vzhledem ke vzdálenosti obcí nekonkurujeme. Kluby si jdou svým vlastním směrem. My více méně čekáme na dobu, kdy kladenský Sk začne opět hrát ve fotbale důstojnější roli, a nejlepší děti z okolních obcí si vezme. Tak by to mělo být.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí