Lukáš Jůdl: Každým dnem oznámíme, kdo u Rytířů zůstane pro další sezonu

Má za sebou, stejně jako všichni extraligoví Rytíři, zvláštní sezonu. Po více než šedesáti rocích ji odehráli na cizím kluzišti a tiskový mluvčí Lukáš Jůdl zajišťoval v zákulisí dění kolem týmu. To si dělil mezi Kladno a Chomutov. Na kladenský stadion se hned tak nikdo nedostane. Tudíž nejočekávanější činnost tiskového mluvčího je oznámit, kdo bude za rytíře příští sezonu hrát.

Co vám nejvíc z uplynulé sezony utkvělo v paměti?
Zpočátku to bylo v Chomutově nekonečné a teď, když se za sezonou ohlédnu, tak mi připadá, že začala včera (usmívá se). Tak rychle, při zpětném pohledu, pro mne uběhla.

Jaké je současné dění kolem áčka?
Zjišťujeme, co všechno budeme muset udělat na našem zimáku, aby mohl první tým fungovat. Například v kabině áčka bude nutné vyměnit koberce, oškrábat zdi, vymalovat. Chtěli bychom se do ní dostat co nejdříve po červencové kolaudaci. Do zahájení prvního utkání na zrekonstruovaném stadionu to bude hodně napjaté.

Kdy fanouškům oznámíte, kdo z extraligového kádru zůstává a k nim jména nových posil?
Každým dnem. Zhruba deset hráčů by mělo určitě pokračovat. Nedokážu říct, kdy oznámíme nové posily. Myslím si, že by se měla opět naplnit kvóta cizinců. Čeká se taky, jak to dopadne v ruské KHL.

Jan Murárik




Počasí Kladno

Předpověď počasí