Rytíři podlehli Dynamu v prodloužení

Rytíři Kladno vs. Dynamo Pardubice po prodloužení 4:5 (1:0, 2:2, 1:2 - 0:1).

První gólovou šanci měli hosté, ale z první branky v novém stadionu se radovali po právu domácí. V početní převaze si zařádilo duo Plekanec – Kubík. Hvězdami nabité Dynamo tápalo, a když už se dostalo k nebezpečnému zakončení, narazilo na připraveného Bowa.
Ve druhém dějství vjely na led úplně jiné Pardubice. Zpočátku málokdy pustily rytíře do vypracovaného útoku a svou herní převahu potvrdily dvěma góly. V té době to vypadalo, že mají utkání jasně ve své režii, než jim v obranném pásmu vypíchl kotouč Michnáč a sólo zakončil vyrovnávací brankou. Rytířů najednou byl plný led. Pardubičtí se nedostali zpátky do tempa a Beran je ztrestal třetím gólem. 
Poslední perioda pokračovala podle snových představ fanoušků Kladna. Kubík, podobně jako Michnáč, sebral soupeři puk a únik suverénně proměnil. Michnáč ještě pět minut před závěrečnou sirénou neproměnil své další sólíčko. Hosté z následného tlaku vytěžili snížení a při hře bez brankáře vyrovnali. Přitom rytířům stačilo k vítězství udržet vedení ještě minutu a pět vteřin čistého času... 
V neděli čeká Jágrův tým výjezd do Liberce (začátek utkání - 16.00 hod.). Ten dnes vyhrál v prodloužení na ledě Hradce Králové 2:1. 

Branky a nahrávky: 2. Kubík (Plekanec, Slováček), 27. Michnáč (Procházka, Babka), 31. Beran (Babka), 46. Kubík  – 21. Zohorna (Radil, Hyka), 27. Zohorna (Radil, T. Dvořák), 57. Poulíček (D. Musil, Paulovič), 59. Zohorna (Paulovič, Košťálek), 65. Říčka (Hyka, Košťálek).
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Filip, Plekanec (C), Kubík – Michnáč, Klepiš, Procházka – Brodecki, Zikmund (A), Beran – Melka, Indrák, Bláha.
HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák (A), T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna (A), Hyka – Říčka, A. Musil, Rohlík – Paulovič, Poulíček (C), Matýs – Koffer, Rákos, Urban.
Diváků: 5200 (vyprodáno).

Jan Murárik
Foto: VK a Kg

jagvolf
Jaromír Jágr a jeho Rytíři dostali od primátora města Milana Volfa symbolický klíč k zimnímu stadionu

jagrpodpis
Po utkání se Jaromír Jágr věnoval žadatelům po podpis i fotografii

strop
Klub pamatuje na největší osobnosti své historie


Počasí Kladno

Předpověď počasí