Kladno vyhrálo v prodloužení a z Litvínova veze dva body

Verva Litvínov vs. Rytíři Kladno 1:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 0:0). Kladno neprohrálo v základní hrací době pátý zápas v řadě! V nedohrané tabulce byli Rytíři po skončení duelu třetí.

Ačkoli se Kladnu v Litvínově častěji nedaří než daří, naposled v základní části extraligy na jeho ledě zvítězilo 5:2. Na takový brankový příděl ovšem fanoušci obou týmů dnes mohli s ubývajícími minutami zapomenout. Oba gólmani chytali téměř bez chyby. V první i ve druhé třetině vyslali rytíři na domácí bránu jednou tolik střel než hráči Vervy na Bowa. Padly dva góly a ten kladenský pouhých pět vteřin před druhou sirénou…
V poslední periodě spustil pro změnu kanonádu tým trenéra Růžičky, ale Bow se nenechal vyvést z bohorovného klidu. Ostatně v posledních duelech pustil v průměru jeden gól na zápas! V prodloužení prostřelil Zajíčka Procházka a Kladno poprvé vyhrálo v nastavení. 
Ve čtvrtek hostí rytíři obhájce titulu z Třince (18.00 hod.). Ten dnes poprvé v sezoně vyhrál. Brno na jeho ledě porazil 4:2.

Branky a nahrávky: 38. Kudrna (Zdráhal) – 40. Filip (Kubík, Plekanec)
HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Jaks, Zile, Strejček, Demel (A), Zeman, D. Kolář, Šalda – Zdráhal (A), Š. Stránský, Straka (C) – Abdul, Estephan, Kudrna – Hlava, Sukeľ, Zygmunt – Havelka, Helt, Berka.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Brodecki, Plekanec (C), Kubík – Michnáč, Klepiš, Procházka – Beran, Zikmund (A), Filip – Melka, Indrák, Bláha.
Diváků: 

Jan Murárik
Ilustrační foto: Verva Litvínov


Počasí Kladno

Předpověď počasí