Rytíři Kladno vs. Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1). V předehrávce šestého kola Rytíři poprvé v sezoně prohráli v základní hrací době. V neúplné tabulce jsou čtvrtí.

„Škoda špatně řešených situací na modré i neproměnění vyložených šancí. To nás může na konci mrzet. Naštěstí naše obrana šlape pořád skvěle. Moc se mi líbí Dotchin. Ten má neskutečnou formu,“ uvedl po druhé třetině Jiří Filip, pamětník mistrovských titulů s Kladnem. A slovo odborníka sedělo. Třikrát šlo Kladno do té doby dva na jednoho a takřka pokaždé skončil slibný útok v rohu kluziště... Na druhé straně výborné obranné dvojice s Bowem za zády čelily se ctí nájezdům Ocelářů.
Domácí poslal do vedení Filip, specialista na úniky v oslabení, když chytře svůj únik zastavil a v pravý čas nahrál do jízdy Klepišovi. Zkušený forward si už věděl s pukem rady! Obhájce titulu si s jedním z nejlepších obranných systémů v extralize v podání rytířů nevěděl prakticky většinu zápasu rady. V druhém dějství zkušení hosté využili zaváhání Kladna k vyrovnání a v poslední třetině využili k dosažení vedení přesilové hry při vyloučení Klepiše.  
V neděli hrají rytíři v Mladé Boleslavi (16.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Filip) – 34. Voženílek (M. Růžička),50. Chmielewski (Voženílek) 
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar, Veber, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Beran, Klepiš, Brodecki – Zikmund, Filip, Melka – Indrák, Bláha.
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Adámek, Zahradníček, Jaroměřský, Havránek – Voženílek, Marcinko, M. Růžička – Nestrašil, Roman, Hrehorčák – Daňo, Hudáček, Svačina – Chmielewski, Dravecký, Doktor.

Jan Murárik