Pražská Sparta se po neúspěšném začátku extraligy sune tabulkou do pater, kam podle síly kádru patří. Je výš než Kladno, na jehož led zítra zavítá. Kladenský odchovanec a současný sportovní manažer Sparty Petr Ton varuje, že Rytíři nebudou snadným soupeřem.

Znamenají pro vás duely s Kladnem něco víc, než s ostatními týmy extraligy?
Zápasy na Kladně měly a mají pořád pro mě zvláštní náboj. Jsem rád, že se po delší době extraliga na Kladno vrátila. V minulé sezoně neměla utkání s rytíři v Chomutově tu správnou atmosféru.

Pro fanouškovskou veřejnost jste kvůli momentální formě rytířů v roli favorita. Vnímáte to stejně?
Role favorita je v tomto případě otřepaná fráze (usmívá se). Je začátek soutěže, výkonnostní rozdíly jsou minimální a každý poráží každého. Nám se v současné době navíc venku nedaří. Šance na úspěch v zítřejším zápase jsou podle mého názoru rovnocenné. Těším se na tradičně výbornou atmosféru vyprodaného stadionu podpořenou novou akustikou.  

Jste v krizi?
Nejsme, jenom hledáme herní pohodu a víme, na čem máme pracovat. Naším problémem je hra dopředu a přesilovky. Vzadu zase pouštíme soupeře do příliš mnoho šancí. Jak jsem řekl na začátku rozhovoru, určitě nebudeme zítra v roli favorita.

Jan Murárik
Foto: HC Sparta Praha