Kladno ani přes dva vstřelené góly na Spartu nestačilo

Rytíři Kladno vs. Sparta Praha 2:5 (1:1, 1:2, 0:2). Tým Jaromíra Jágra nebodoval páté utkání v řadě a v tabulce je stále na dvanáctém místě, dva body před posledním Litvínovem.

Kladno se téměř po 240 minutách hry sice trefilo do soupeřovi brány, ale Pražany to nezaskočilo. Ti najížděli, často bez většího odporu, před Bowa s trpělivostí dravce, který číhá na chybu své budoucí oběti. Nejprve orazítkovali tyč a brzy poté vyrovnali. Ve druhé periodě se scénář, až na nastřelenou tyč, opakoval. Rytíři šli do vedení, aby zhruba za stejnou dobu jako v úvodní třetině Sparta vyrovnala.
A právě ve druhém dějství byla převaha hostů vidět nejvíce. Jejich třetí přesný zásah vyústil z precizně zahrané přesilové hry. Střelci Tomáškovi jen stačilo položit hokejku vedle Bowowy tyče… I další gól padl z bleskově zahrané akce v početní převaze. Sparta působila sebevědomě a očividně si nepřipouštěla klopýtnutí v podobě ztráty byť jediného bodu. Pátá branka zapadla do kladenské klece při domácí power play. 
V neděli se Kladno představí v Ostravě na ledě Vítkovic (17.30 hod.), v úterý na svém stadionu hostí České Budějovice (18.00 hod.).  

Branky a nahrávky: 14. Indrák (Machač), 24. Plekanec (Brodecki, Melka) – 16. Sobotka (Krejčík), 26. Konečný (Horák, Polášek), 37. Tomášek (Krejčík), 48. D. Simon (E. Thorell), 60. Sobotka (Horák).
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Melka, Plekanec, Brodecki – Procházka, Klepiš, Procházka – Beran, Zikmund, Filip – Machač, Indrák, Bláha.
HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Polášek, Jurčina, Němeček, Jandus – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.
Diváků: 5200 (vyprodáno).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí