Hokejoví Rytíři dnes (18.00 hod.) hostí Motor České Budějovice. Fanoušci budou svědky souboje celků, které sužuje série utkání bez výhry. Tu na kladenském ledě jeden z nich večer ukončí. 

Kladno šestkrát, České Budějovice osmkrát za sebou nepoznali radost z vítězství. A protože zápasy nemohou skončit remízou, jeden ze soupeřů možná dnes najede na vítěznou vlnu.
Po třech prvních duelech sezony šel z Motoru strach. Všechno vyhrál a vedl extraligu! V té době se o první místo mohl klidně přetahovat právě s Kladnem, kdyby ovšem rytíři své první zápasy bodově sami neprohospodařili. Současnost je pro oba týmy prakticky stejná. V tabulce dělí předposlední Rytíře od Jihočechů dva body. „Kluci pracují a nejsme daleko, abychom za to byli odměněni. Ale v naší hře se vždycky stanou nějaké malinké věci, které nám teď ubližují a stojí nás utkání. To musíme vylepšit a ubojovat jeden dva zápasy, abychom se zase rozjeli. Z naší strany je tam plno dobrých věcí a je třeba jenom to dát dohromady. Pořád tam však také máme nějaké pasažéry, kteří si musí najít svou roli v týmu, aby mu pomohli,“ řekl hlavní kouč Jaroslav Modrý do médií. Motor hlásí dva nové hráče na marodce, přičemž jedním z nich je exkladenský Jakub Valský. I proto do útoku povolal trenér Tomáše Čachotského z Jihlavy, z baráží neoblíbeného forwarda v očích kladenských fans.
Tip pro sázkaře: Věříme, že Kladno zabere a zvítězí za tři body. Na takovou příležitost vypsaly sázkové kanceláře kurz 2,52:1. Často v těchto vzájemných duelech padá více branek. Nabízíme sázku na celkový počet sedm a více gólů v základní hrací době v kurzu 3,67:1. Vsadíte, že Kladno vsítí za šedesát minut hry více než tři branky? Pak budete hrát v kurzu 2,69:1.

Jan Murárik
Foto: Motor ČB