Kladno skoncovalo s pocitem poražených. Jejich vítěznou radost poznal Motor

Rytíři Kladno vs. Motor České Budějovice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1). Rytíři se v tabulce dostali před svého dnešního soupeře na dvanácté místo. 

Domácí přežili dvojnásobné oslabení za fauly v prvních dvou minutách utkání! To zároveň byly jediné dva tresty, které sudí v úvodní periodě udělil. Dobrá zpráva je, že se rytíři vrátili ke kvalitnímu bránění v početním oslabení. Co je ale pro ně hokejový grál, to je puk, který by končil za zády soupeřových gólmanů. Snad ho téměř po dvou jalových zápasech našel Procházka, který v přesilové hře tečoval za Hrachovinu Plekancovu přihrávku. Hosté v téhle periodě nastřelili tyč a Čachotského únik skončil na výtečném Bowovi. Vyložených šancí bylo oboustranně jak šafránu.
„Je to hra na honěnou. Ještěže jsme chytli Motor v téhle formě,“ posteskl si „Čužák“ Rys, bývalý hráč. Jeho slova seděla. I z pohledu řadového fanouška Kladno slabšího protivníka v extralize zatím nemělo. Hosté vyrovnali na začátku poslední třetiny jen zásluhou hrubé chyby domácí obrany. Poté je rozhodčí poslal do čtyř a Plekanec v početní výhodě vybídl ke skórování Brodeckiho. To ke zdolání Motoru bohatě stačilo.         
Rytíře čeká další zápas v pátek, kdy se v Karlových Varech střetnou s tamní Energií (17.30 hod.).

Branky a nahrávky: 30. M. Procházka (Plekanec, Dotchin), 44. Brodecki (Plekanec, Dotchin) – 42. Dzierkals (Hanzl)
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Indrák, Plekanec (C), Zikmund (A) – Bláha, Filip, M. Procházka – Melka, Machač, Beran – Brodecki, Brož.
Motor České Budějovice: Hrachovina (43. Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Bindulis, L. Doudera, Kachyňa, Marcel – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Přikryl, Koláček, Doležal – Dzierkals, M. Toman, Tomeček – Strnad, Hanzl, Karabáček.
Diváků: 2816.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí