Svých pět gólů nastřílel soupeřům na začátku sezony, k nim přidal asistenci a v tabulce produktivity je stále v čele týmu Rytířů. Od domácího zápasu s Třincem se však svezl se střeleckou i herní mizérií mužstva. Včera měl Matěj Beran alespoň radost s výhry nad Českými Budějovicemi.

Co vám proti Motoru scházelo, abyste po delší pauze přidal do své statistiky další branku?
Trochu štěstí, chyběl mi kousek, aby puk skončil v bráně. Budu hrát před bránou pořád stejně a ono se to štěstí zase ke mně otočí (usmívá se).

Zápas s Jihočechy se nedá zařadit mezi krásné hokejové bitvy. Byli jste lepší než Motor nebo je to v součanosti nejslabší protivník, proti kterému jste dosud hráli?
Motor hodnotit nebudu. Zaměřím se na nás. Chtěli jsme ukončit sérii porážek a to jsme dokázali. Jestli jsme přitom nehráli líbivý hokej, tak nás to mrzí, ale fanoušci nám to snad za tu výhru prominou. Sehráli jsme parádní přesilovky a k tomu nás podržel gólman!

Dá se z výkonu v tomto zápasu vycházet do dalších kol?
Ukázalo se, že dokážeme výhru urvat tvrdou prací a týmovostí. Hrát na krásu se nemusí vyplácet (usmívá se). Zápasy předtím nás také srážela špatná disciplína. Naštěstí jsme proti Motoru přežili hned na začátku oslabení ve třech. 

V pátek jedete do Karlových Varů. Jaký je to soupeř?
Hodně bruslivý, snad nejvíc v extralize. Vím, že dokázal porazit TOP týmy a taky České Budějovice (směje se).

Jan Murárik