Kladno nevyužilo dvojnásobné vedení a stále je poslední

Rytíři Kladno vs. Vítkovice Ridera 2:3 (1:0, 1:2, 0:1). Kladno propáslo šanci odpoutat se případným bodovým ziskem z posledního místa extraligové tabulky. 

Sedmnáct minut úvodní periody se na ledě nic zajímavého nedělo a diváci v ochozech si stěžovali, že je hra obou týmů uspává. Vítkovičtí se nechali slyšet, že mají z úzkého kladenského kluziště obavy. Když už si na něj zvykli a začali lépe kombinovat, otevřeli své pásmo a inkasovali... Rytíři měli v uspávacím tempu hokej soupeře pod kontrolou a do kabiny šli se zaslouženým vedením.
Do druhé třetiny vstoupili hosté s větším sebevědomím. Před vyrovnávací brankou vyšachovali kladenskou obranu a puk zasouvali do odkryté brány. Babka parádním gólem poslal sice svůj tým opět do vedení, ovšem Vítkovičtí dokázali využít dalšího momentu, kdy rytíři nechali před Brízgalou volného Chlána, kterému stačilo jen tečovat nahození Raskoba. 
V poslední třetině zvolili domácí vyčkávací taktiku, ale bez úspěchu. Inkasovali v poslední minutě zápasu v oslabení a neposlechli tak varování svého spoluhráče Babky. Ten totiž po druhé třetině uvedl do televizní kamery: „Musíme si dávat pozor na vítkovické přesilovky...“
Daší zápas hraje Kladno v pátek, kdy ve velmi důležitém duelu hostí Motor České Budějovice (18.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 19. Brodecki (Indrák, Klepiš), 28. Babka (Cibulskis, Plekanec) – 24. Marosz (Mikuš), 31. Chlán (Raskob, Lakatoš), 60. Krieger (Bukarts, Lakatoš).
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka – M. Procházka, Plekanec (C), Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Melka, Zikmund (A), Pytlík – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.
HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Dej, Lindberg, Kalus – L. Krenželok (C), Marosz, Bernovský.
Diváků: 1552.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí