Kladno dostalo od Motoru lekci a z posledního místa se nedostalo

Rytíři Kladno vs. Motor České Budějovice 1:6 (0:2, 0:1, 1:3). Rytíři zůstávají poslední se stejným bodovým ziskem jako má třináctý Litvínov. Ovšem Severočeši sehráli o zápas méně. 

V první třetině hosté skórovali jen díky využití volného prostoru, který jim rytíři ve svém pásmu nechali. Přestože věděli, že si musejí pohlídat zvláště dva hráče, Gulaše s Pechem, prvně jmenovaný skóre otevřel...
Kdo čekal, že do druhé periody domácí vlétnou a přibijí soupeře před jeho bránu, musel spolknout hořký pocit zklamání. Motor přidal třetí branku z přesilové hry, kterou vlastně rozhodl celý zápas. Kladno nepředvedlo kloudnou přihrávku, založení nebezpečného útoku, ani se delší dobu neudrželo v útočném pásmu.
Naději na zvrat skóre vykřesal v poslední třetině Filip. Ten se v 52. minutě uvolnil ze sevření protihráčů a Strmeň na jeho nečekanou střelu včas nereagoval. Do té doby neměl ani jeden z týmů vyloženou gólovou šanci.
Čtvrtou branku vsítili hosté při početní převaze čtyř proti třem. A jestliže se na páté přihrávkou podílel exkladenský odchovanec Strnad, tak šestou branku Motoru dal exkladenský útočník Valský... 
V neděli hostí Rytíři mužstvo Karlových Varů (16.00 hod.).. 

Branky a nahrávky: 52. Filip (Plekanec, Sotnieks) – 1. Gulaš (Hanzl, Plášil), 5. Tomeček (Štencel, Vopelka), 29. Vráblík, 56. Gazda (Pech), 58. Hanzl (Strnad, Gazda), 59. Valský.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis – M. Procházka, Plekanec (C), Kubík – Indrák, Klepiš, Brodecki – Melka, Zikmund (A), Pytlík – Michnáč, Filip, Bláha – Beran.
Motor České Budějovice: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda, Hail – Dzierkals, Pech (A), Valský – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.
Diváků: 2579.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí