Rytířům zvoní hrana. Energie jim ubrala naději na extraligovou jistotu

Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno 4:2 (3:1, 0:1, 1:0). Kladnu na posledním místě tabulky se jeho nejbližší soupeři bodově vzdalují. Litvínov zvítězil v Olomouci a České Budějovice v době ukončení utkání ve Varech remizovaly v základní hrací době s Plzní. 

Než se Brízgala stačil srovnat do brankářského postoje, jeho spoluhráči vyrobili hrubku a domácí po jedenácti vteřinách hry vedli... Jejich druhý gól museli zkoumat sudí a k nevoli rytířů ho uznali. Skóre snížil fenomenální Jágr v přesilové hře. Tři minuty nato nechali kladenští beci volného Jiskru, který zažehnul karlovarské oslavy třetího gólu.  
Ve druhé periodě Energe nastřelila tyč Brízgalovy brány a rytíři se trefili podruhé v početní převaze. Poslední třetina se nesla v ozvěně nastřelené tyče kladenské brány i ve čtvrtém gólovém jásotu domácího publika. Kdyby dnes Kladno vyhrálo, na poslední místo by místo něj klesly právě Karlovy Vary. Takto se rytířům začíná extraligová jistota vzdalovat. V neděli načnou poslední čtvrtinu základní části soutěže na ledě Pardubic (17.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 1. Černoch, 9. Gríger (Havlín, Rachůnek), 16. Jiskra (Kohout) – 13. Jágr (Kubík, Dotchin), 40. Indrák.
HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Klikorka, Dotchin (A), Ticháček, Slováček, Cibulskis, Babka – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Indrák, Filip – M. Procházka, Pytlík, Beran – O. Bláha II, Zikmund (A), Melka – Michnáč.

Jan Murárik
Foto: EKV


Počasí Kladno

Předpověď počasí