Nejstarší žijící mistr ligy s Kladnem vzpomíná na zesnulou legendu

Za měsíc mu bude 93 let a v roce 1959 pomáhal pro hokejové Kladno vybojovat první mistrovský titul. V minulých dnech mu zemřel kamarád i spoluhráč z mistrovského týmu, gólman Jiří Kulíček. Bývalý útočník Kladna Václav Fröhlich na něj zavzpomínal.

V Prešpurku, teda v Bratislavě, kdy se ještě houpaly čepice na věšáku, tak na nás vlítli a šoupli nám 3 fíky. Kulda to v bráně zapikoloval a my jim dali obklad  6 : 3... Na večeři v Girlparku jsme to náležitě oslavili za finanční podpory dvou kladenských nákupčích zeleniny, kteří disponovali plnými šrajtoflemi a plivali na stovky a lepili nám je na čela. Nejvíc právě Kuldovi, který je nestačil ukládat do kapsy... V brance fenomenální. Podle mého odhadu si tehdy přišel až na pět tisíc korun.
Přespali jsme v Carltonu, ale moc jsme toho nenaspali. Budíčku se ujali Kulda s Mirkem Čužákem a na pokoji bažantů ho realizovali po svém - převrátili je i s postelema ke zdi. Poté jsme odjuchali na letiště a Dakotou odletěli do Prahy. Na naše extempore zareagovali bratislavští novináři titulkem: BODYČEKY  V CARLTONU a následně do Kladna přistála faktura ze zmíněného hotelu, za způsobenou škodu, kterou oddíl Poldi uhradil.
Přidám ještě jednu rychlou historku, které se Kulda taky zúčastnil a svědčí o tom, že jsme byli úplně normální kluci, žádný primadony. V šedesátém jsme za mistra ligy cestovali vlakem do Moskvy (asi za trest) přes Ukrajinu. Když vlak zastavil, Vladimír Matěj Kopecký, který seděl u zamrzlého okna, odškrábal trochu ledu a zahlásil: Kluci, PESTOPAN“, my na to: Ty vole, to je restaurant, akorát to mají napsaný azbukou!  všichni jsme se prima pobavili a zachechtali. Byli jsme parta, na kterou nezapomenu. 
Teď mám strach, že odejdu za Kuldou, Bacou Bacílkem a Kohoutem úplně zdravej. Kromě špatného sluchu se totiž cítím úplně OK. Dokonce se mi pořád líbí pěkný holky a pořád mám výbornou chuť k jídlu, což je dobrá zvěst, že tady ještě alespoň měsíc budu...

Václav Fröhlich pro Vaše Kladno 
Poznámka redakce: Zatímco Václav Fröhlich již několik roků žije mimo Kladensko v domově seniorů, zmíněný Vladimír Matěj Kopecký je o zhruba půlroku mladší než Václav a stále jej můžete potkat na domácích zápasech Rytířů!


Počasí Kladno

Předpověď počasí